Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Quake 2 - Nokia 5800
Offline
Neo1231
Stopień: 150
*

Liczba postów: 198

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia X6 32GB

Soft: 30.0.003 Hacked
Podziękował: 13

Otrzymał podziękowań: 10
Post: #1
Quake 2 - Nokia 5800
Witam!!!

!!!ZABRANIAM KOPIOWANIA I ROZPROWADZANIA MOJEJ ISTRUKCJI BEZ ZGODY!!!

W tym temacie opisze jak można zainstalować grę z komputera QUAKE 2 na naszej Nokii 5800XM.

1. Instalujemy aplikacje Pips Nokia 1.3 SS
2. Instalujem aplikacje Quake 2 v1.02
3. Instalujemy VirtualKey v.1.00, należy podpisać
4. Podłączamy telefon w trybie pamięci masowej
5. Kopiujemy custom1.keymap do folderu Private/e7d61da9 na karcie pamięci
6. Kopiujemy folder baseq2 do folderu quake 2 który tworzymy na karcie pamięci
7. Włączamy program VirtualKey, wybieramy option>load mode>custom mode 1, następnie klikamy Run is Background
8. Odpalamy quake 2
9. ENJOY!!!!!!!

Teraz tak sterowanie w menu które uruchamiamy wciskając klawisz aparatu do końca:

- czerwony - góra
- zielony - dół
- vol+ i vol- - wciśnięta razem służą jako enter
- kamera wciśnięta do końca - cofnij
- kamera wciśnięta w polowie - w prawo
- wł/wył - w lewo

Teraz sterownanie w grze:

menu - atak
vol + - do przodu
czerwony - w lewo
zielony - w prawo
vol- - skok
kamera w połowie - kucanie
vol+ i vol- (razem wciśnięte) - używanie przedmiotów

Trochę wkurzające jest obracanie się w prawo za pomocą włącznika więc jeśli by ktoś, umiał wiedział jak przerobić wykorzystanie klawiszy i zrobi tak jak by mi się podobało zostanie nagrodzony. Screen'ów nie mam niestety po użyciu VirtualKey nie ma jak ich wykonać.

Kod:
1. http://www.4shared.com/file/DTglmYTD/Quake_2_-_Nokia_S601part1.html
2. http://www.4shared.com/file/yIHZk5hn/Quake_2_-_Nokia_S601part2.html

Teraz znany jako Laki1231Smile
28-02-2010 17:03
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: pawson94, zajob
Offline
misiak89-89
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 13-02-2010

Reputacja: 0


Telefon: nokia 5800
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #2
Re: Quake 2 - Nokia 5800
robie wszystko według instrukcji, klikam na ikone i nic. pomocy. mam hacknięty tel i soft 3... co może być przyczyną? mam zrobić hardformat przed instalacją? nie wiem już
05-03-2010 18:13
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #3
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Format może pomóż.. Klikasz na ikonę gry i co się dzieje?

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
05-03-2010 19:03
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: michatoshi
Offline
misiak89-89
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 13-02-2010

Reputacja: 0


Telefon: nokia 5800
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #4
Re: Quake 2 - Nokia 5800
no nic ikonka podświetli się na pół sekundy i dupa. a tu w tych plikach co mam wrzucić do follderu quke 2 nie brakuje czegoś? bo ściąglem kiedyś też i tam były jeszce pliki z audio, save
05-03-2010 19:13
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: rachubson12
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #5
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Skoro Neo1231 chodzi bez dodatkowego wgrywania plików to tobie też powinno. Wykonaj format i napisz. Czerwona słuchawka+zielona słuchawka+przycisk aparatu.

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
05-03-2010 19:16
Szukaj postów Cytuj
Offline
Neo1231
Stopień: 150
*

Liczba postów: 198

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia X6 32GB

Soft: 30.0.003 Hacked
Podziękował: 13

Otrzymał podziękowań: 10
Post: #6
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Nom instaluje się w tej kolejności programy które napisałem w opisie. Włącz sobie rotacje ekranu i trzymaj w trybie landscape czyli poziomo, pionowo wyłącza grę. Zapomniałem dodać przepraszam.

Teraz znany jako Laki1231Smile
08-03-2010 18:30
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: ra4deko
Offline
misiak89-89
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 13-02-2010

Reputacja: 0


Telefon: nokia 5800
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #7
Re: Quake 2 - Nokia 5800
yyy czuję że mam grubszy problem. poziomo też się nie włancza ta gra. zrobiłem już format karty i hardformat tela, zainstalowałem helloox, włączyłem rompatchery, znowu zainstalowałem tak jak w instrukcji i nic. mało tego nie mogę też odpalić Armageddon Squadron, Ferrari GT Evolution HD (game api jest) itp. co u wszystkich na 5800 śmiga bez problemów, próbowałem też podpisywać własnym certyfikatem i nichuch. ogólnie nie działają mi zainstalowane gry. czym to może być spowodowane?
08-03-2010 19:20
Szukaj postów Cytuj
Offline
Neo1231
Stopień: 150
*

Liczba postów: 198

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia X6 32GB

Soft: 30.0.003 Hacked
Podziękował: 13

Otrzymał podziękowań: 10
Post: #8
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Wgraj FW przez jaf'a lub phoenixa w trybie dead phone.

Teraz znany jako Laki1231Smile
08-03-2010 20:57
Szukaj postów Cytuj
Offline
HolyGoalie
Stopień: 1
*

Liczba postów: 6

Dołączył: 17-07-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #9
Re: Quake 2 - Nokia 5800
jak zrobiłeś takie sterowanie w virtualkey? : /
Ja chcę do emulatora zrobić
kamera w połowie - przód
kamera do końca - tył
vol + - lewo
vol - - prawo

i dupa blada ; d nie moge
26-03-2010 14:53
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #10
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Najpierw wciskasz miekki przycisk aparatu a potem w przód.
Potem wciskasz klawisz aparatu do końca i dajesz w tył itp.

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
26-03-2010 15:05
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: HolyGoalie
Offline
HolyGoalie
Stopień: 1
*

Liczba postów: 6

Dołączył: 17-07-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #11
Re: Quake 2 - Nokia 5800
to przed chwilą rozpracowałem ;d
a co z vol+/vol- ? Bo wiem, że da się zrobić tak np. w wyścigówkach, że vol+ skręt w lewo vol- skręt w prawo. Ale żeby skręcić w lewo (vol+) trzeba wcisnąć pierw vol-.
A da się po prostu tak, że wciskam vol+ to skręca/idzie w lewo i nie muszę wciskać 2 przycisków? Byłoby to cudowne ; ]
Albo czy da się jakoś pilota też 'zaprogramować' tego dołączonego w zestawie od słuchawek ? :>
26-03-2010 15:21
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #12
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Słuchawek niestety nie da się tak pozmieniać. Co do vol to spróbuj tak zmapować aby chodziło to. Kombinuj bo ja już dawno nie bawiłem się tym programem więc nie wiele mogę pomóc.

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
26-03-2010 15:26
Szukaj postów Cytuj
Offline
HolyGoalie
Stopień: 1
*

Liczba postów: 6

Dołączył: 17-07-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #13
Re: Quake 2 - Nokia 5800
hmm na yt jest filmik jak koleś grał na słuchawkach.. ;d może coś się da przekombinować ; )
Ok będę próbował Smile
Pozdrawiam.
jak dodałeś przycisk wł/wył telefonu? ;/
26-03-2010 15:34
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #14
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Przycisku do włączania telefonu nie możesz zmienić. Co do słuchawek do podłącz je a następnie w polu "orginal key" wciśnij któryś przycisk. Może zadziała.

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
26-03-2010 15:51
Szukaj postów Cytuj
Offline
HolyGoalie
Stopień: 1
*

Liczba postów: 6

Dołączył: 17-07-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #15
Re: Quake 2 - Nokia 5800
Hm. ; d Czyli nie mogę sam sobie dodać przycisku wył/wł telefonu?
W takim razie ściągnę Twoja konfiguracje i tam się pobawię Wink

` co do słuchawek nie działa.
Pytałem się chłopaka jednego to mówił, że trzeba się pobawić w rompatcherze Wink
26-03-2010 16:02
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS