Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EFEKTY KASTOR!! 5800 & N97
Offline
darek995
Stopień: 1
*

Liczba postów: 39

Dołączył: 19-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #1
EFEKTY KASTOR!! 5800 & N97
Aby móc zacząć coś zmieniać musimy posiadać 5800, n97 i mieć ja odblokowaną.
a jak to zrobić jest na Forum (użyj szukajki i jest też w paczce helloX2 wystarczy podpisać i heja)
następnie będziemy robić to krokami.
1. wyłączmy efekty Tematu w Tematy -> Opcje

2. Patcha c2z wgrywamy na E:/ patches (po zhackowaniu mamy już ROMpatchera który jest potrzebny tu) po czy uruchamiamy patch open4all.rpm (już jest po instalacji ROMpatchera sposobem helloX) oraz patch c2z.rpm (c2zv30)

[Obrazek: 46055332.jpg]

3.Paczkę z efektami (wybrany efekt w paczce np. zoomswipe) rozpakowujemy (foldery effects i skin) i wrzucamy na kartę pamięci a następnie przez menadżer Plików (X-plore w paczce) wrzucamy do C:/Resource

[Obrazek: 43124383.jpg]

8. Zamykamy X-Plore i włączamy z powrotem efekty tematu i gra muzykaSmile

P.S patche c2z i open4all ustawiamy w ROMpatcherze na "add to auto" (po każdym ponownym uruchomieniu telefonu patche sa nie aktywne a tak włączają sie ze startem)

dodatkowe efekty Smile
jeśli chce coś takiego a napewno chcemy to:
- wybieramy dany "dodatkowy effect" (polecam smoke i glow) i wrzucamy do folderu C/resource/effect (oczywiście same pliki z folderu NIE folder) pliki muszą się nadpisać Smile a Wtedy super efekty przewijania oraz efekty na pasku wyboru.

Uwaga można również wrzucić tylko same te efekty tworząc w C/resource folder "effects" oraz wrzucając folder SKIN z dowolnego efektu np. swiperotate"

Tutaj próbka tego:

Effects Kastor on NOKIA 5800 & N97

zamieszczam dwie paczki: w jednej efekty, pliki(patche,programy) oraz dodatkowe efekty.
w drugiej same efekty których nie wrzuciłem do 1szej paczki. Pozdro

[hide]
Kod:
http://www.4shared.com/file/136247261/2987fa86/Effects_PatchProgs.html
[/hide]

[hide]
Kod:
http://www.4shared.com/file/136250054/d1f398ad/Efekty_paczka_nr2.html
[/hide]

tym co nie chodzi dodatkowe patche c2z (5800) na v30:
[hide]
Kod:
http://www.4shared.com/file/136519780/f3f2ed8e/c2z.html
[/hide]

PATCH V31!!!!
[hide]
Kod:
http://www.4shared.com/file/137223290/7f4dbf9c/c2zrmp_na_v310008_-5800xm.html
[/hide]

NOWE Efekty nokia 5800 & N97

[Obrazek: 29884.gif]
[Obrazek: 30107.jpg]
29-09-2009 15:41
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: superszymon1, kristach, czarny1irl
Offline
nemesis255
Stopień: 1
*

Liczba postów: 30

Dołączył: 29-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 6
Post: #2
 
niestety u mnie nie dziala Sad po wlaczeniu patcha c2z restaruje sie telefon ;/
30-09-2009 00:48
Szukaj postów Cytuj
Offline
darek995
Stopień: 1
*

Liczba postów: 39

Dołączył: 19-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #3
 
jaki masz soft? jeśli nie masz v11 albo v21 to wychodzi na to ze musisz zaktualizować na v31 lub v30. Dodatkowo załączam paczkę patcha dla 5800 w tym patch z mojego telefonu który chodzi (c2z_v30) PozdroSmile

NOWE Efekty nokia 5800 & N97

[Obrazek: 29884.gif]
[Obrazek: 30107.jpg]
30-09-2009 16:04
Szukaj postów Cytuj
Offline
nemesis255
Stopień: 1
*

Liczba postów: 30

Dołączył: 29-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 6
Post: #4
 
no mam v20.0.012 a co do aktalizacji, to nie bede mial problemu pozniej ze zlamaniem systemu?? bo wczesniej mialem 6120c zrobilem aktualizacje i musialem czekac 3 miesiace az znajda sposob na shakowanieSad
30-09-2009 22:32
Szukaj postów Cytuj
Offline
darek995
Stopień: 1
*

Liczba postów: 39

Dołączył: 19-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #5
 
gdy zaktualizujesz nokie 5800 hack zostaje i wszystkei twoje dane, sms, kontakty aplikacje ja mam v30 i robiłem aktualizacje z v11 a potem z v20 Smile

NOWE Efekty nokia 5800 & N97

[Obrazek: 29884.gif]
[Obrazek: 30107.jpg]
01-10-2009 18:00
Szukaj postów Cytuj
Offline
nemesis255
Stopień: 1
*

Liczba postów: 30

Dołączył: 29-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 6
Post: #6
 
no to zabieram sie za upgradeTongue choc wczesniej pewnie i tak zrobie kopie Big Grin



no i takim sposobem firmware 31.0.008 fakt, aplikacje i ustawienia zostaly, ale niestety Sad nie dziala nadal ;(
01-10-2009 22:15
Szukaj postów Cytuj
Offline
darek995
Stopień: 1
*

Liczba postów: 39

Dołączył: 19-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #7
 
To ja już nie wiem mi ten patch śmiga wyśmienicie bez zacinki, wiec nie wiem co źle robisz.
poszukam może jeszcze jakiś ale ten patch w drugiej paczce był wyciągnięty z mojego telefonuSad

*Juz jest dla Ciebie Patch pod v31 a jak by nie działał to zainstaluj nowego ROMpatchera.

NOWE Efekty nokia 5800 & N97

[Obrazek: 29884.gif]
[Obrazek: 30107.jpg]
03-10-2009 11:23
Szukaj postów Cytuj
Offline
nemesis255
Stopień: 1
*

Liczba postów: 30

Dołączył: 29-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 6
Post: #8
 
wielkie dzieki Smile juz zabieram sie za robote Tongue
04-10-2009 12:37
Szukaj postów Cytuj
Offline
3denary
Stopień: 1
*

Liczba postów: 41

Dołączył: 30-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #9
 
czy jest juz moze c2c dla 5800 V 31 ?????
04-10-2009 13:29
Szukaj postów Cytuj
Offline
nemesis255
Stopień: 1
*

Liczba postów: 30

Dołączył: 29-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 6
Post: #10
 
poszukaj wyzej kolego wystarczy przeczytac ;/
04-10-2009 13:57
Szukaj postów Cytuj
Offline
3denary
Stopień: 1
*

Liczba postów: 41

Dołączył: 30-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #11
 
no próbowałem. nie idzie na v31 żaden z tych c2z.moze jakaś aplikacja mi go blokuje? zmieniona czcionka Fontrouterem? a moze OpLogoChanger? telefon mi się restartuje co chwilę.....
04-10-2009 22:07
Szukaj postów Cytuj
Offline
nemesis255
Stopień: 1
*

Liczba postów: 30

Dołączył: 29-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 6
Post: #12
 
mi sie wlasnie tez tak dzialo zaktualizowalem soft i chodzi. ale teraz znowu zawiesza sie odtwarzacz muzyki i przegladarka zdjec Sad
05-10-2009 14:46
Szukaj postów Cytuj
Offline
3denary
Stopień: 1
*

Liczba postów: 41

Dołączył: 30-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #13
 
nemesis255- powiedz jak ja moge zaktualizować soft, skoro mam v31-najnowszy??? Big Grin
10-10-2009 12:25
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzes_1987
Stopień: 1
*

Liczba postów: 25

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #14
 
Wszystko fajnie, tylko gdzie wrzucic folder skins? Bo w niektorych tematach tez jest. Gdy go wrzucam do resource to wywala mnie z x-ploraTongue

I choć niewiele mam, to wiem, że ini wiele by dali, by mieć to, co ja mam...
15-10-2009 10:51
Szukaj postów Cytuj
Offline
darek995
Stopień: 1
*

Liczba postów: 39

Dołączył: 19-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #15
 
uwaga występuje bug z odtwarzaczem i galeriaSad nie u wszystkich.

NOWE Efekty nokia 5800 & N97

[Obrazek: 29884.gif]
[Obrazek: 30107.jpg]
18-10-2009 13:48
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS