Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garmin Mobile XT 5.00.50 + GPMapa 2010.1
Offline
Quarantino
Stopień: 1
*

Liczba postów: 22

Dołączył: 28-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #31
 
No włączyłem przed chwilą garmina, no i kolory były OK. Ale czekałem między 3 a 5 min i pokazuje mi tylko jedną kreskę połączenia. Tą najmniejszą. Fakt, że tel raz mi spadł na ziemie na płytki ale nic się nie stało. Może GPS się zepsuł Big Grin?

[Obrazek: quarantinokopia.jpg]
28-08-2009 12:29
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #32
 
a laczy Ci sie z satelitami aplikacja wbudowana "dane GPS" w n82 to sie tak nazywa.
menu narzedzia > ustawienia > lacza > dane GPS
28-08-2009 12:39
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Quarantino
Stopień: 1
*

Liczba postów: 22

Dołączył: 28-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #33
 
W ustawieniach nie mam czegoś takiego jak "łącza". Aaa teraz wiem co było z tymi kolorami Big Grin. W ustawieniach mam takie coś jak: Wyświetlanie -> Tryb koloru -> i tutaj są 3 opcje (dzienny, nocny i auto). Mam na auto ustawione. Więc jak jest wieczór, noc to i się kolory tła w menu itd zmieniają Big Grin. No i cały czas mam jedną kreskę bądź żadnej. I jak mam chociaż tą jedną, gdy wejdę w "Zob. mapę" to cały czas u góry na zielonym tle mam napis "Wyszukiwanie satelitów" i w dolnym prawym rogu "no map"... Więc wydaje mi się, że wszystko zrobiłem OK, tylko coś z tym GPS'em jest nie tak Sad...

PS. Luknij na screena.

http://img36.imageshack.us/img36/708/screendhu.jpg

I powiedz mi, czy też to wszystko masz w tym folderze "Garmin".

Pozdro
28-08-2009 12:53
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #34
 
no tak to wyglada, a co do "no map" dopoki nie polaczy z satelitami to nie "ustawi" Cie na mapie. Natomiast jesli chodzi o te "lacza" to zobacz w menu telefonu nie menu garmina, moze sprawdzanie pozycji gps w n95 inaczej sie nazywa.
28-08-2009 14:03
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
mario12221
Stopień: 1
*

Liczba postów: 6

Dołączył: 27-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #35
 
hej am problem z tym garminem otoz nie wczytuje mi tej mapy jak wezme zobacz mape to jest bialy ekran z strzalka czemu tak ??
28-08-2009 17:26
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #36
 
a wrzuciles mape do katalogu garmin?? jesli tak to czy napewno poprawnie utworzyles pliki *.unl??
28-08-2009 17:30
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
mario12221
Stopień: 1
*

Liczba postów: 6

Dołączył: 27-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #37
 
tak wrzucilem a jak tym generatorze jak podpisuje mape tonazwa ma byc z ta kropka co jest w instrukcji czy bez niej
28-08-2009 17:32
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #38
 
nazwy plikow to GMAPSUPP.UNL dla mapy i SW.UNL dla garmina
28-08-2009 17:39
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
mario12221
Stopień: 1
*

Liczba postów: 6

Dołączył: 27-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #39
 
nie dziala garmin normalnie chodzi a ta mapa jest biala i tyle moze jakas inna sciagnac
28-08-2009 17:48
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #40
 
to poczekaj az tel zlapie fixa, wtedy Cie "ustawi" na mapie.
28-08-2009 20:32
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Quarantino
Stopień: 1
*

Liczba postów: 22

Dołączył: 28-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #41
 
Dawid_Zielu napisał(a):no tak to wyglada, a co do "no map" dopoki nie polaczy z satelitami to nie "ustawi" Cie na mapie. Natomiast jesli chodzi o te "lacza" to zobacz w menu telefonu nie menu garmina, moze sprawdzanie pozycji gps w n95 inaczej sie nazywa.

No znalazłem te dane GPS w telefonie. I gdy wybiorę "Nawigacja" to pisze cały czas "Brak połączenia", "Czekanie na GPS"... Więc nie wiem już na prawdę co jest... Może GPS w telefonie się zepsuł Sad...
28-08-2009 20:33
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #42
 
najwyrazniej masz uszkodzony modul GPS
29-08-2009 14:04
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
coder89
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 23-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #43
 
A gdzie testujesz tego GPSa? Myślę że zdala od budynków? Tongue Pamiętaj o odpowiednim trzymaniu telefonu (pozycja pionowa) ponieważ antena GPS znajduje się w górnej części telefonu (zobacz do instrukcji)
29-08-2009 16:44
Szukaj postów Cytuj
Offline
skorek
Stopień: 150
*

Liczba postów: 179

Dołączył: 24-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #44
 
czy po zainstalowaniu tej wersji dalej są kłopoty z "ołówkiem"? tzn, przy poprzednich wersjach było tak, że po naciśnieciu ołówka działy się cuda, nie chciał kopiować, zaznaczać tak jak trzeba itd. po odinstalowaniu znowu wszystko ładnie chodziło

Music is essential for my life
29-08-2009 17:29
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
coder89
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 23-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #45
 
ja nie widze żadnych problemów... aczkolwiek lepiej od razu wersje 5.0.60 zainstaluj
29-08-2009 18:36
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS