Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garmin Mobile XT 5.00.50 + GPMapa 2010.1
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #16
 
to wrzuc ta ktora sciagnales, przed chwila patrzylem, mapa jest do sciagniecia.
22-08-2009 10:47
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Error
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 03-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #17
 
ja zrobilem tak jak w instrukcji ale umnie nie ma zadnej mapy ...a w folderku garmin znajduje sie mapa 2009.1 ale czy ona ma byc przerobiona na mobile czy tez z urzadzen org pasuje ??
23-08-2009 10:34
Szukaj postów Cytuj
Offline
supell
Stopień: 1
*

Liczba postów: 2

Dołączył: 23-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #18
 
podobny sposób jest na forum xxxxxx z tym ze tam trzeba złamac system wiec gdzie jest haczyk Big Grin i czy ruszy na omni hd ma taki sam system ja 5800
pozdro
23-08-2009 13:48
Szukaj postów Cytuj
Offline
Rioux
Stopień: 50
*

Liczba postów: 85

Dołączył: 20-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #19
 
No wszystko dziala (chociaz jeszcze nie testowalem w aucie) ale pytanie jak dlugo?

Po kazdym wlaczeniu pyta o klucz albo kontynuacje. Jak to dlugo bedzie chodzic bez podania klucza. A najlepiej skad go wziasc ?

Edit

Wszystko dziala (cos spieprzylem na poczatku) zadnej kontynuaci zadnych kup teraz Smile

ale... na n97 w trybie landscape mapa jest scieta (2/3 ekranu z lewej pokazuje prawidlowo a 1/3 ekranu z prawej to jakby odbicie lustrzane) ciezko to wyjasnic ale juz to gdzies widzialem w internecie na screenach.

Mysle ze trzeba poczekac az garmin cos z tym zrobi Sad
W kazdym razie w trybie pionowym wszystko jest git.

All Your Base Are Belong To Us
http://www.youtube.com/watch?v=qItugh-fFgg<br>
http://www.scenemusic.eu
23-08-2009 15:02
Szukaj postów Cytuj
Offline
sarkozi
Stopień: 1
*

Liczba postów: 21

Dołączył: 19-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 8

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #20
 
JA MAM problem z tym ze nazwy miejscowości są czarnymi pasami, może wiecie o co w tym chodzi?
23-08-2009 21:09
Szukaj postów Cytuj
Offline
zaixrulez
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 23-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #21
 
a czy ten garmin dziala z zewnetrzna antena gps bluetooth:
23-08-2009 23:49
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #22
 
Error napisał(a):ja zrobilem tak jak w instrukcji ale umnie nie ma zadnej mapy

poczekaj jak gps zlapie fiksa to Cie "ustawi" na mapie.

Error napisał(a):ale czy ona ma byc przerobiona na mobile czy tez z urzadzen org pasuje

wrzucasz ja do katalogu garmin bez przerabiania.

supell napisał(a):czy ruszy na omni hd ma taki sam system ja 5800

ruszy

sarkozi napisał(a):JA MAM problem z tym ze nazwy miejscowości są czarnymi pasami, może wiecie o co w tym chodzi?

nie wiem dlaczego tak u Ciebie jest, powinno byc normalnie, albo cos zle zrobiles z plikami *.unl, albo sciagnij inny plik mapy np z naszego forum.

zaixrulez napisał(a):a czy ten garmin dziala z zewnetrzna antena gps bluetooth:

oczywiscie, ze tak.
24-08-2009 08:57
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Quarantino
Stopień: 1
*

Liczba postów: 22

Dołączył: 28-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #23
 
Zrobiłem wszystko tak jak trzeba, ale nie działa link do ściągnięcia Mapy... Więc nie wiem czy to działa, czy też nie...

Zmienić ten moduł to. Ustawienia i 1 opcja? Zewnętrzny GPS i wybieramy 2 kropkę?

Zaś ściągnąłem jakąś mapę, ale gdy wybieram "zobacz mapę" to w dolnym prawym rogu, małą czcionką pisze mi (no map)... Skąd mam pobrać i gdzie dokładnie to wrzucić by widziało jakąkolwiek mapę?

Pozdrawiam

PS. Robię to na N95 jak coś.
27-08-2009 15:07
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #24
 
link do mapy odnowiony

[ Dodano: 2009-08-27, 16:47 ]
modul mozna zmienic na dwa sposoby:

1.
ustawienia => system => i pierwsza pozycja

2.
[Obrazek: screenshot0001bu5.th.jpg]
lub zaznaczyc ikonke w lewym gornym rogu i kliknac ja, tam ukaze sie wybor modulu
27-08-2009 16:42
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Quarantino
Stopień: 1
*

Liczba postów: 22

Dołączył: 28-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #25
 
OK, ściągnąłem z tego linku co odświeżyłeś mapę i był tam taki plik jak: "gmapsupp.img". Zajmuje on po rozpakowaniu 123mb. Wrzuciłem go do głównego katalogu garmina w telefonie. Włączyłem garmina a tam nagle. Jak jest te menu co pokazałeś na screenie powyżej, to tło mam niebieskie. Gdy wybieram opcje "Zob. mapę" to tło mam czarne i w dolnym prawym rogu mam napisane "no map" oraz w głównym Menu na starcie, gdy w lewym górnym rogu jest zasięg to max mi się 1 kreska na czerwono zaświeciła... Więc co może być nie tak...

W głównym folderze garmina mam takie foldery oraz pliki jak:

- Apps
- Cache
- EULA
- Firmware
- Font
- GPX
- Help
- Images
- JPEG
- POI
- voice
- GarminDevixe (dokument XML)
- gmapsupp.img (to niby ta mapa polski, tylko ten jeden plik)
- GMAPSUPP.UNL
- SW.UNL

To wszystko co się znajduje tam. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

[Obrazek: quarantinokopia.jpg]
27-08-2009 22:05
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #26
 
musisz poczekac az zlapie fiksa i ze tak napisze zlokalizuje/ustawi Cie na odpowiedniej pozycji w tej mapie.
28-08-2009 10:31
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Quarantino
Stopień: 1
*

Liczba postów: 22

Dołączył: 28-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #27
 
No dobra, ale czy tak jak napisałem z tymi kolorami co się zmieniły, tak ma być czy jest coś źle? Nie są takie jak przed wgraniem tego jednego pliku mapy.

[Obrazek: quarantinokopia.jpg]
28-08-2009 11:19
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #28
 
powinno byc takie jak na screenie.
28-08-2009 11:28
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Quarantino
Stopień: 1
*

Liczba postów: 22

Dołączył: 28-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #29
 
Hmmm no to nie wiem co jest nie tak... Wkurzę się, bo zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją podaną w 1 poście a nie działa. I jeszcze na dodatek się coś zwaliło z kolorami tła od kiedy wrzuciłem tą mapę Sad...

[Obrazek: quarantinokopia.jpg]
28-08-2009 12:08
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #30
 
wyciagnalem plik mapy z telefonu i umiescilem link do niego w pierwszym poscie, powinien dzialac normalnie, tak jak u mnie
28-08-2009 12:11
WWW Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS