Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garmin Mobile XT 5.00.50 + GPMapa 2010.1
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #1
Garmin Mobile XT 5.00.50 + GPMapa 2010.1
ponizej opisuje sposob zainstalowania Garmin Mobile XT 5.00.50 dzialajacy na 5800, n97 i nie tylko, takze na s60v3 oraz v5, nie trzeba lamac systemu. Zalaczylem takze GPMapa 2010.1

[Obrazek: screenshot0057bv0.th.jpg] [Obrazek: screenshot0001bu5.th.jpg] [Obrazek: screenshot0003ze5.th.jpg] [Obrazek: screenshot0007zj3.th.jpg]

[hide]1. a wiec najpierw sciagasz:
- http://www8.garmin.com/support/agree.jsp?id=3939
- http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=3493
podlaczasz telefon w trybie pamieci masowej (lub wloz karte pamieci do czytnika) i uruchamiasz po kolei te dwa pliki na komputerze.

2. Uruchom program Garmin na telefonie wybierz jezyk polski (napisy nastepnie glos) i jednostki metryczne. Pojawi sie kilka opcji do wyboru z ktorych wybierz "połacz z Garmin GPS", potem cos bedzie pisac o bluetooth ale idziesz dalej by wejsc w USTAWIENIA->INFORMACJE. Stąd potrzebujemy Card ID: Przepisać go gdzieś Wink

3. Uruchom keygen.
http://www.4shared.com/file/194333646/7 ... _kgen.html

W pierwszym polu wpisujemy CARD ID, który wcześniej zapisaliśmy. Klikamy Generate. W drugim polu wybieramy odpowiednią mapę (dla mapy, której link podałem wybieramy custom mapset i w oknie, które wyskoczy wpisujemy 1887 ) i klikami GENERATE.

W kolejnym kroku zwróć SZCZEGÓLNĄ uwagę w notatniku na pole Zapisz jako typ: wszystkie pliki , przy zapisywaniu pliku

4. Otwórz notatnik, i wklej do niego zawartość pola Your device unlock code:. Zapisz pod nazwą i rozszerzeniem SW.UNL (ważne, zeby było wielkimi literami). To samo robimy z polem Your map unlock code:. Zapisujemy pod nazwą i rozszerzeniem GMAPSUPP.UNL.

5. Skopiuj nowo utworzone pliki na kartę pamięci, bezpośrednio do folderu Garmin.
6. Pobierz plik map (poniżej znajduje się TYLKO mapa Polski (najnowsza: GPMapa 2010.1)
http://www.4shared.com/file/D5ef7LiA/gp ... _1_nt.html
7. Rozpakuj i skopiuj mapę do katalogu głównego programu (folder Garmin).

na koniec przestawiamy z modul gps bluetooth na gps wewnetrzny
tzn:
modul GPS mozna zmienic na dwa sposoby:

1.
ustawienia => system => i pierwsza pozycja

2.
[Obrazek: screenshot0001bu5.th.jpg]
zaznaczyc ikonke w lewym gornym rogu i kliknac ja, tam ukaze sie wybor modulu


Jesli po uruchomieniu garmina nie wyswietla sie mapa a w rogu jest napis no map, wyjdz na dwor i poczekaj az gps zlapie fix'a i "ustawi" Cie na mapie.[/hide]
21-08-2009 11:37
WWW Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: sola1992, radekt51, kbuxiak, qlimax229, malutki688, Majuss, Voxal, paku89, Teedee, Barney_vitor, adrian868, goscius, mig6363, DidierDrigbi, krzysiekcieladz, przemo.be, kuba30001, memek15pl, maciek30_pl, psxman1, djlukasss, police997, killzonepl, sajmon__84, a n t o n i o, wilczek1980, profanusv, Trocha3, jaro272, pauli, marekz-c, oliwetka, mr.hank, Krzysiu__, BoroRDM, lalek5, lukchr
Offline
predator666
Stopień: 1
*

Liczba postów: 8

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #2
 
Mam problem pt. jak włączam garmina to wyskakuje mi opcje do wyboru :

- kup i w drogę
- darmowa próba
- wpisz klucz prod
- połącz z Garmin GPS

Moje pytanie czy muszę mieć zhakowany system?
21-08-2009 16:43
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #3
 
nie trzeba miec shakownego systemu.
21-08-2009 18:05
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
predator666
Stopień: 1
*

Liczba postów: 8

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #4
 
No niestety nie.... "Trwa łączenie z serwerem Garmin(...)" i po chwili wyskakuje że nie mógł się połączyć i pupa Big Grin Spróbuje jeszcze raz zainstalować od nowa i dam znać
21-08-2009 18:13
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #5
 
a sprobuj w "połacz z Garmin GPS" po czym anulujesz i przechodzisz dalej. Akceptujesz warunki, bo chyba cos tam takiego jest no i jak wyskoczy cos tam o bluetooth to nie przejmuj sie tylko zajrzyj do USTAWIENIA->INFORMACJE i dalej postepuj jak w instrukcjii wyzeja potem przestawisz na gps wewnetrzny.
21-08-2009 18:18
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
predator666
Stopień: 1
*

Liczba postów: 8

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #6
 
Próbowałem już to, ale niestety nie można zmienić na wewnętrzny gps.
21-08-2009 18:24
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #7
 
zmienisz dopiero jak zrobisz plik SW.UNL co jest w 3 kroku.
21-08-2009 18:27
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
predator666
Stopień: 1
*

Liczba postów: 8

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #8
 
Nie wiem o co może chodzić :confused: zrobiłem wszystko jeszcze raz zgodnie z instrukcją i uważałem na pkt. 3 tak jak wspomniałeś. Ale to nie pomogło... Dalej mi wyskakuje opcja zakupu, a jak daje na "połącz z Garmin GPS" to w tym trybie nie widzi nawet mapy :/ Nie wspominając że nie można zmienić na wewnętrzny odbiornik GPS. Masz może jeszcze jakieś pomysły?

Yeah działa Smile Znalazłem głupi błąd Big Grin Wszystko śmiga
21-08-2009 21:27
Szukaj postów Cytuj
Offline
yogofon
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 21-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #9
 
Zainstalowałem wszystko według instrukcji i nie działa,jak włączam program pokazuje się napis garmin na czarnym tle i po chwili się wyłącza,jaka może być tego przyczyna??
21-08-2009 23:56
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #10
 
szczeze mowiac to dziwne bo powinno zaskoczyc od razu, a wylacza sie po tym jak wygenerowales pliki SW.UNL i GMAPSUPP.UNL czy przed?? odinstaluj oraz skasuj katalog garmin i zainstaluj od nowa moze cos zle zrobiles.
22-08-2009 08:11
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
yogofon
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 21-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #11
 
Wszystko chodzi dopoki nie wrzuce tych wygenerowanych dwoch plikow i mapy do garmina,jak juz wrzuce to nie chce zalaczyc... :doubt:
22-08-2009 10:21
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #12
 
a czy podczas zapisywania tych plikow ustawiles
Cytat:w polu Zapisz jako typ: wszystkie pliki

bo moze zapisalo Ci w *.txt.
22-08-2009 10:25
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
yogofon
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 21-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #13
 
Ok zaraz zobacze jeszcze raz te pliki,rozumiem ze trzeba skopiowac te cyferki i co dalej??
22-08-2009 10:30
Szukaj postów Cytuj
Offline
Dawid_Zielu
Stopień: 1700
*

Liczba postów: 1,767

Dołączył: 27-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: n8 BL@CK

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 170
Post: #14
 
zapisac je w takim formacie jak w instrukcji, nastepnie wrzucic je do katalogu Garmin
22-08-2009 10:34
WWW Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: ast14
Offline
yogofon
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 21-08-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #15
 
Ok wszystko dziala,dzieki stawiam browca!!!
22-08-2009 10:46
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: sciagacfilm


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS