Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Joiku Spot v.2.50.823
Offline
cr-13.ac_k
Stopień: 200
*

Liczba postów: 214

Dołączył: 02-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia
Podziękował: 33

Otrzymał podziękowań: 71
Post: #1
Joiku Spot v.2.50.823
JoikuSpot Premium 2.5 wspiera arabski, turecki, chiński HK, chiński ChRL, TW chiński, polski, koreański, indonezyjski, hebrajski, ukraiński, słoweński, angielski, angielski USA, Francji, CA, francuski, niemiecki, włoski, portugalski, BR portugalski, rosyjski, hiszpański, AM hiszpański, niderlandzki, duński, norweski, fiński, szwedzki i japoński. Język jest wybierany automatycznie taki jak język telefonu.
[Obrazek: screenshot0026v.th.jpg][Obrazek: screenshot0027.th.jpg][Obrazek: screenshot0028.th.jpg][Obrazek: screenshot0029.th.jpg]
JoikuSpot to aplikacja zmieniająca telefon w hotspota sieci bezprzewodowej WiFi. Telefon udostępnia swoje połączenie 3G bezprzewodowo innemu urządzeniu wyposażonemu w odbiornik WiFi.
*JoikuSpot Light:
Wsparcie protokołu HTTP(S)
Bezprzewodowy dostęp do internetu na laptopach, iPodach, tabletach.
Zabezpieczenia dostępu
Obsługa wielu połączeń równoległych
Punkt dostępowy i jego ustawienia są określane przez użytkownika
Mapowanie lokalizacji GPS dla kompatybilnych telefonów
*JoikuSpot Premium:
Cała funkcjonalność wersji Light, a dodatkowo:
Zabezpieczony dostęp do sieci korporacyjnych (VPN)
11-07-2009 14:51
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #2
 
A ja mam pytanie, czy można tak że telefonu używam jako adaptera wifi podłączonego do kompa ?

[Obrazek: 543402716.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram. Smile
11-07-2009 21:05
Szukaj postów Cytuj
Offline
cr-13.ac_k
Stopień: 200
*

Liczba postów: 214

Dołączył: 02-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia
Podziękował: 33

Otrzymał podziękowań: 71
Post: #3
 
Ale że jak ? Masz podłączony telefon przez wifi z kompem i chcesz mieć włączoną aplikacje
JoikuSpot Light ?? O to ci chodzi ?
11-07-2009 22:17
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #4
 
Nie, chodzi mi o to że w kompie mam neta telefon jest podłączony do kompa kablem i telefon odbiera/nadaje sygnal wlan.

[Obrazek: 543402716.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram. Smile
12-07-2009 01:28
Szukaj postów Cytuj
Offline
piec100
Stopień: 200
*

Liczba postów: 236

Dołączył: 31-01-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #5
 
jemu chodzi oto ze telefon zrobi jako modem np. do laptopa i się podłączy laptopem do fona i ma neta da się tak ?

"Czy przyjmiesz mnie mój Boże,
kiedy odejść przyjdzie czas
Czy podasz mi swą rękę,
a może będziesz się bał"

[Obrazek: 29764.png]
12-07-2009 11:33
Szukaj postów Cytuj
Offline
cr-13.ac_k
Stopień: 200
*

Liczba postów: 214

Dołączył: 02-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia
Podziękował: 33

Otrzymał podziękowań: 71
Post: #6
 
Umnie wygląda to tak:
Podłączyłem telefon kablem do kompa jako transfer danych
Następnie włączyłem Joiku Spot: Opcje/Ustawienia
Nazwa sieci: np. SpeedTouch
Punkt dostępu: wybrałem Era Internet
Kanał 802.11: Automatyczny
Szyfrowanie: Brak
Próg baterii: -------
Strona docelowa: Nie
Pozycjonowanie GPS: Nie
Gateway IP: 192.168.2.1
Traz daje Uruchom Punkt Dostępu jest już postawiony, teraz odpalam laptopa w połączeniach sieciowych wybieram nazwe którą wpisywałem w Ustawieniuach czyli SpeedTouch. Teraz mogę na laptopie korzystać z internetu.
Tylko że jest to połączenie z telefonu :553:
Czy da się połączyć tak aby aplikacja Joiku Spot kożystała z inernetu kompa ?????
12-07-2009 13:14
Szukaj postów Cytuj
Offline
kaktus..
Stopień: 1
*

Liczba postów: 17

Dołączył: 04-06-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #7
 
Dobre to by było gdyby tel. miał neta z wifi i sam miałby robić jako punkt dostępu ... dla innych urządzeń ... ale ja rozumiem ze korzysta z netu przez internet z sieci ??
18-10-2009 11:20
Szukaj postów Cytuj
Offline
Kaprys
Stopień: 1
*

Liczba postów: 5

Dołączył: 05-10-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #8
 
cr-13.ac_k napisał(a):Czy da się połączyć tak aby aplikacja Joiku Spot kożystała z inernetu kompa ?????
Eee jak chcesz korzystac z wifi komputera bawiąc się telefonem to ci żadne joiku nie jest potrzebne.. Normalnie stawiasz w kompie tzw sieć ad-hoc i sie do niej zapinasz telefonem. Bez żadnych udziwnień..

Zresztą nie o to chyba chodzi.. przeczytałem jeszcze raz wszystkie posty i się zakręciłem.. :hahaha: aaaaa nieważne :> noc nie spana pewnie temu

Pozdrawiam.
24-10-2009 09:41
Szukaj postów Cytuj
Offline
dokch
Stopień: 1
*

Liczba postów: 2

Dołączył: 07-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #9
Re:
mati0394 napisał(a):A ja mam pytanie, czy można tak że telefonu używam jako adaptera wifi podłączonego do kompa ?

Na Windows Mobile jest taki program.
06-11-2009 15:36
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #10
Re: Joiku Spot v.2.50.823
Wersja 3.10.997 poprawiona by Meler

[hide]http://www.4shared.com/file/ppQTs-JE/joi...signe.html[/hide]

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
23-10-2010 16:47
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #11
Re: Joiku Spot v.2.50.823
Wersja 3.10.977 Premium

[list]Najnowsza wersja Premium.
- kompatybilność z ^3
- drobne poprawki[/list:u]

[hide]http://www.4shared.com/file/VYNYds-A/Joi...um_v3.html[/hide]

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
03-11-2010 20:54
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS