Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamięć RAM w N95-1 i N95-3
Offline
gigi_77
Stopień: 50
*

Liczba postów: 91

Dołączył: 10-06-2008

Reputacja: 0


Telefon: SGS3, Lumia 820

Soft: 4.1.2/Wp8

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
Pamięć RAM w N95-1 i N95-3
Panowie mam dylemat. Mam 2 N95 do wzięcia. Jedna sprowadzona z USA n95-3 i druga wersja europejska. Chodzi o dostępną pamięc RAM, bo w tej wersji na rynek amerykański n95-3 ma ona wbudowane 120 RAM (nie jest to N95 8Gb) i dostępne ok 80 RAM. Natomiast N95-1 na rynek europejski ma 64RAM/ok 25 RAM dostępne. Czy może ktoś z was ma wersje przeznaczoną na rynek amerykański? Niech też się wypowiedzą posiadacze N95-1,jak u was jest z dostępną pamięcią (bo N95 8Gb wiadomo, że ma też 120 RAM wbudowane)
17-08-2008 15:46
Szukaj postów Cytuj
Offline
nigga
Stopień: 400
*

Liczba postów: 401

Dołączył: 06-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #2
 
Ja mam nokie n95 8gb -4 z USA i niczym sie nie rozni jezeli chodzi o ram itp. jedynie ma wiecej zabezpieczen porobionych Smile (np. zmiana jezyka w taki sposob co filip dal posta mi nie dziala -inaczej mowiac ciezko samemu zmienic product code)
17-08-2008 19:28
Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #3
 
Może i ma więcej ramu, ale jak nigga napisał występują z nimi problemy... Ostatnio był post też o zmianie wyświetlacza. W serwisie powiedzieli, że N95 amerykańska musi mieć amerykański wyświetlacz - a od zwykłej wersji nie pasuje. A ten ram szczerze mówiąc nie jest aż tak potrzebny. W mojej N-ce odpalam n-gage 2.0 + mp3 + smsy // strony + mp3 + smsy + gg i wszystko w porządku - zostaje jeszcze trochę wolnego ramu.

A... i N95-1 ma ponad 30MB użytkowego. Przy czystym systemie jest to 31-32.

Don't waste your time, or time will waste you...
17-08-2008 19:47
Szukaj postów Cytuj
Offline
nigga
Stopień: 400
*

Liczba postów: 401

Dołączył: 06-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #4
 
cos za cos tanio ze stanow bez gwarancji albo tutaj drogo i z gwarancja ryzyko jest tak czy inaczej, trzeba miec szczescie tez do telefonu i jak sie dba to sie ma Smile
17-08-2008 19:50
Szukaj postów Cytuj
Offline
gigi_77
Stopień: 50
*

Liczba postów: 91

Dołączył: 10-06-2008

Reputacja: 0


Telefon: SGS3, Lumia 820

Soft: 4.1.2/Wp8

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
 
Dzięki Panowie.

Tutaj o N95-3 NAM

"Nokia N95-3 NAM – jest to specjalna wersja telefonu Nokia N95 posiadająca podobne funkcje ale zmieniono kilka ważnych elementów:
Zwiększona pamięć RAM zamiast 64MB jest 128MB co daje ok 90MB RAMu wolnego na starcie telefonu
Telefon nie posiada trybu 3G (przez co w europie nie działają np. video rozmowy)
Dostępny jest jedynie na rynku amerykańskim" źródło WIKIPEDIA

No widać, że pamięci dodano "troszeczke". Czytałem, też na innym forum, że jednak można używać sieci 3G, ale czy to prawda, nie sprawdze. Co do ceny to ta wersja na rynek amerykański to droższa o ok 120 zł od "zwykłej". Ja już zamówiłem zwykła N95-1, a o gwarancje w stanach to nie problem, bo pracuje w firmie, która robi co kwartał szkolenia w USA, więc w razie czego.... No ale kupywać w ciemno i potem okaże się jedank, że 3G nie działa, szkoda kasy. A telefon to i tak dla mojej żonki, bo 140g N81 to troche za dużo, w damskiej torebce. Big Grin No i teraz jej z każdym dniem przybywa troszkę ciałka.
17-08-2008 20:36
Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #6
 
Chwila bo się zamotałem... N95-3 nie posiada 3g i jest to wersja wprowadzona na rynek chiński. Przepraszam, ale pomyliłem ją wcześniej z N95-5 (na rynek amerykański).

Don't waste your time, or time will waste you...
17-08-2008 20:44
Szukaj postów Cytuj
Offline
gigi_77
Stopień: 50
*

Liczba postów: 91

Dołączył: 10-06-2008

Reputacja: 0


Telefon: SGS3, Lumia 820

Soft: 4.1.2/Wp8

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #7
 
Crazy_Camel faktycznie n95-3 powinna być bez 3G i WLAN-u na rynek chiński. Czyli ktoś w wikipedia troszkę nagrzmocił. Poniżej dla wyjaśnienia ze strony Ngage, typy telefonów

Nokia N95
(RM-159) N95-1
(RM-160) N95-5 (North America)
(RM-245) N95-3 (2G/China) Supported Firmware 20.0.15

Nokia N95 8GB
(RM-320) N95-2 8GB
(RM-421) N95-4 8GB (Americas)
(RM-321) N95 8GB (2G/China) Supported Firmware 10.0.021

A tu też piszą N95-3 na rynek amerykański (angielski) . Szczerze pierwszy raz to przeczytałem, żeby tak bardzo N95 w wersji amerykańskiej od europejskiej róźniły?

Kod:
http://www.mobiletechreview.com/phones/Nokia-N95-3.htm
17-08-2008 21:09
Szukaj postów Cytuj
Offline
DRAGON10582
Stopień: 1
*

Liczba postów: 3

Dołączył: 08-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #8
 
NIGGA Tongue Po co mam pisać, jeśli to co mnie interesuje znajduje na forum
29-08-2008 21:27
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS