Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkręcanie procesora na s60v3
Offline
Kurcze
Stopień: 150
*

Liczba postów: 164

Dołączył: 14-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: e51

Soft: 400.34.011
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 2
Post: #16
 
Ja wam nie polecam tego robić. Zmieniłem tą wartość na 500 i tradycyjnie słuchałem muzyki wieczorem... Telefon strasznie się ciepły zrobił i troche się przestraszyłem. Po zmienieniu na 220(takie było) telefon wystygł i nie był już tak gorący jak wcześniej. Gdybym nie zmienił to możliwe że coś by się zjarało, a E50 cała gorąca była po 5 minutach słuchania muzy w TTPOD. :546: :546:

"Reggae jest rzeką miłości i jest dla tych, którzy wiedzą czym naprawdę jest miłość." Bob Marley.

[Obrazek: 25171.jpg]
[Obrazek: 22658.png]
[Obrazek: 18637.gif]
13-05-2009 23:17
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: michal1420
Offline
rafal13was
Stopień: 1
*

Liczba postów: 32

Dołączył: 29-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #17
 
He, he, he Madevil masz racje i piwo odemnie za ten post! Podoba mi się to co napisałeś
13-05-2009 23:40
Szukaj postów Cytuj
Offline
TheReds18
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,019

Dołączył: 04-02-2009

Reputacja: 1


Telefon: HTC DESIRE HD

Soft: GINGERBEARD 2.3

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 103
Post: #18
 
Zgadzam sie z madem. Grzebcie dalej w tych systemowych plikach Tongue najlepiej zamiast na 500 w tym pliku zmiencie na 50000 Tongue pozdr
14-05-2009 06:58
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
master69
Stopień: 1
*

Liczba postów: 10

Dołączył: 11-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #19
 
ja z 220 zmieniłem na 5000 Big Grin tylko że teraz żadne gra n-gage mi sie nie włącza i jak chciałem to zmienić tak jak było to juz nie mam tego pliku :554:
16-05-2009 20:05
Szukaj postów Cytuj
Offline
pablo103
Stopień: 1
*

Liczba postów: 27

Dołączył: 15-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #20
 
Kurcze napisał(a):Ja wam nie polecam tego robić. Zmieniłem tą wartość na 500 i tradycyjnie słuchałem muzyki wieczorem... Telefon strasznie się ciepły zrobił i troche się przestraszyłem. Po zmienieniu na 220(takie było) telefon wystygł i nie był już tak gorący jak wcześniej. Gdybym nie zmienił to możliwe że coś by się zjarało, a E50 cała gorąca była po 5 minutach słuchania muzy w TTPOD.

bo jak podkreciłes z 220Mhz na 500Mhz to sie nie dziwie ze po 5 minutach telefon zaczoł robic za grzejnik, podkrecenie o jakies 70Mhz na 99% nie powinno uszkodzić telefonu

Madevil napisał(a):Prawda jest taka: sposób wymyślili ludzie pracujący w serwisach/komisach z telefonami po tym jak sprzed nosa zgarnęli im zarobek na zdejmowaniu sim-locków, jako że bardzo dużo "dzieci" lubi robić takie sztuczki na swoich smartfonach - nic tylko czekać na zapłakane tłumy

Takie pierdoły to sobie możesz dzieciom w pszedszkolu opowiadać :056: Podkrecic zawsze mozna, tylko trzeba wiedzic o ile

[Obrazek: 21549.jpg]
16-05-2009 20:19
Szukaj postów Cytuj
Offline
darozzzz
Stopień: 1
*

Liczba postów: 36

Dołączył: 01-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #21
 
no podkręciłem.. i nic nie dało;/

....
17-05-2009 11:46
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Rioux
Stopień: 50
*

Liczba postów: 85

Dołączył: 20-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #22
 
Cytat:ja z 220 zmieniłem na 5000 tylko że teraz żadne gra n-gage mi sie nie włącza i jak chciałem to zmienić tak jak było to juz nie mam tego pliku

hehe Big Grin piwko dla Ciebie.... to teras jestes prawdziwy MASTER

A tak na marginesie to cos to za latwe sie wydaje jak dla mnie.
Wyglada mi to na wielka scieme. Ale to tylko moje zdanie. Smile

All Your Base Are Belong To Us
http://www.youtube.com/watch?v=qItugh-fFgg<br>
http://www.scenemusic.eu
17-05-2009 12:02
Szukaj postów Cytuj
Offline
Gruchi
Stopień: 1
*

Liczba postów: 37

Dołączył: 20-05-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #23
 
Niestety to nie dziala byc moze wam sie tylko tak wydaje

Zrobilem test na SPMarku przed teoretycznym podkreceniem i po
Jesli ta metoda by dzialala SPmark nie wykrywal by procka po podkreceniu i restarcie takiego samego jak przed zmianami

Tutaj wyniki testow

1019 3D Score 220@350 <-- Po teoretycznym OC
1018 3D Score 220@220 <-- Na standardowych Opcjach
17-05-2009 12:21
Szukaj postów Cytuj
Offline
pablo103
Stopień: 1
*

Liczba postów: 27

Dołączył: 15-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #24
 
Gruchi napisał(a):Zrobilem test na SPMarku przed teoretycznym podkreceniem i po
Jesli ta metoda by dzialala SPmark nie wykrywal by procka po podkreceniu i restarcie takiego samego jak przed zmianami

SPmark wogóle żle wykrywa. Pisze że niby N73 ma procesor 206Mhz ARM4, a naprawde ma 220Mhz ARM9

[Obrazek: 21549.jpg]
17-05-2009 14:33
Szukaj postów Cytuj
Offline
andreasgebels
Stopień: 100
*

Liczba postów: 134

Dołączył: 18-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 7
Post: #25
 
damian3105 napisał(a):Jeżeli nie macie takiego pliku to musicie miec zainstalowane n-gage tez nie miałem ale przeczytałem na innej stronce ze trzeba jesli nie ma tego pliku nalezy zainstalowac n-gage
Cytat:Ja wam nie polecam tego robić. Zmieniłem tą wartość na 500 i tradycyjnie słuchałem muzyki wieczorem... Telefon strasznie się ciepły zrobił i troche się przestraszyłem. Po zmienieniu na 220(takie było) telefon wystygł i nie był już tak gorący jak wcześniej. Gdybym nie zmienił to możliwe że coś by się zjarało, a E50 cała gorąca była po 5 minutach słuchania muzy w TTPOD. :546: :546:

Zkąd wziołeś ten plik bo ja jakoś go nie mam. A N-gage nie działa na e50 więc z kąd ty go masz??

[Obrazek: 466181820.png]
[Obrazek: a.JPG]
[Obrazek: c.JPG]
17-05-2009 22:25
Szukaj postów Cytuj
Offline
viehsiek
Stopień: 1
*

Liczba postów: 27

Dołączył: 30-07-2009

Reputacja: 0


Telefon: E50

Soft: 07.36.0.0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 2
Post: #26
 
Na mojej e50 po 'niby' podkręceniu z 235 (plus zawsze coś ulepszyTongue ) do 400 nic się niezmieniło, a xplore dalej pokazuje 235.
30-07-2009 18:00
Szukaj postów Cytuj
Offline
OlafOeX
Stopień: 1
*

Liczba postów: 23

Dołączył: 04-01-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #27
 
Witajcie Smile)
Na wstępie od razu mówię, że mam zianstalowane N-Gage, gry itp Smile
kiedy wchodze w podaną lokalizację:
C:private10202be9
nie posiadam pliku 20001079.txt tylko 20001079.cre.
Niby to zadna różnica, jednak kiedy chcę go edytować, da się jedynie w sposób "hex edytor" a tam juz nie ma tych linijek do "OC".
Co mam zrobić?
20-08-2009 18:15
Szukaj postów Cytuj
Offline
Kowi
Stopień: 150
*

Liczba postów: 165

Dołączył: 09-04-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #28
 
szybkość procka wzrośnie zależnie od tego jak bardzo sobie wmówimy że to działa Big Grin

[Obrazek: 11186.jpg]
[Obrazek: 24648.jpg]
[Obrazek: 745.jpg]
20-08-2009 18:21
Szukaj postów Cytuj
Offline
Ripper1982
Stopień: 1
*

Liczba postów: 2

Dołączył: 21-10-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #29
Re: Podkręcanie procesora na s60v3
Nie wiem czy to dziala ale wole nie ryzykowac Smile , zawsze siedzialem na HTC (os to windows) do podkrecania procy byly tam specjalne aplikacje . Po podkreceniu jednego z modeli proca sie upiekla po paru dniach i tel na zlom Smile . Szczerze mowiac watpie ze po edycji pliku *.txt podkecicie procka Smile
16-11-2009 10:06
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jep@
Stopień: 100
*

Liczba postów: 140

Dołączył: 11-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: HTC HD2

Soft: Adek 2.3.5

Znajomość symbiana: 9
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 2
Post: #30
Re: Podkręcanie procesora na s60v3
to jest jakis fake nie warto ryzykowac lepiej poczekac te pare sekund dluzej na zaladowanie jakiejs aplikacji niz pozniej wydawac gruba kase na naprawe albo na nowy tel Sad

Spoiler: pokaż
Haha Ciekawość Zwyciężyła !!!
21-11-2009 01:40
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS