Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkręcanie procesora na s60v3
Offline
kristach
Stopień: 200
*

Liczba postów: 207

Dołączył: 23-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
Podkręcanie procesora na s60v3
Witam znalazłem metodę na podkręcenie procesora a wiec robimy wszystko według instrukcji:

Krok 1: musisz mieć zhakowanego symbiana
Krok 2: wyłącz zabezpieczenia telefonu np room patcherem
Krok 3: w x-plore wejdź w C:private10202be920001079.txt i na pliku txt kliknij 8 żeby go edytować
Krok 4: znajdź coś takiego:


[Obrazek: n95screenshot.jpg]
Krok 5: zmień wartość 332 na 500

UWAGA: testowałem to na mojej N95 i widać gołym okiem że telefon szybciej chodzi nie wiem jak inne telefony zareagują na taką zmianę czytałem że na N82 i N73 również to działa ale co do n73 nie wiem na ile trzeba zmienić. jest opcja że może dojść do uszkodzenie sprzętowego bądź programowego.

Pozdrawiam
10-05-2009 23:31
Szukaj postów Cytuj
Offline
liteon21
Stopień: 50
*

Liczba postów: 95

Dołączył: 21-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #2
 
jak szbko pada bateria po tej operacji? jest jakiś program który poprawnie rozpoznaje i podaje prawdziwe taktowanie w amr'ach 11 ? p.s. jak mnie denerwuje to oczekiwanie na akceptacje Tongue zapomniał bym zapytać czy koniecznie na 500 trzeba i czy te liczby to częstotliwość taktowania cpu?
11-05-2009 18:47
Szukaj postów Cytuj
Offline
arekrybak
Stopień: 1
*

Liczba postów: 39

Dołączył: 20-04-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
 
O ile wiem w tym pliku ustawiało się n-gage i wątpię aby tak łatwo dało się podkręcić procesor. Dla porównania w PC trzeba bawić się w biosie a tu wystarczy tylko zmienić cyferki. według mnie to jest Fake. :565:
11-05-2009 19:31
Szukaj postów Cytuj
Offline
TheReds18
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,019

Dołączył: 04-02-2009

Reputacja: 1


Telefon: HTC DESIRE HD

Soft: GINGERBEARD 2.3

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 103
Post: #4
 
Ja mysle ze to niebezpieczne. Potem bedzie placz ze plytka spalona . . .
11-05-2009 19:40
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
bartass127
Stopień: 150
*

Liczba postów: 154

Dołączył: 20-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Htc Hd2

Soft: v.5.8.0 PLK

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
 
A czytałeś może coś o nokia 6120?
bedzie działać??





Ha.....napisałem 600 i .....minimalna różnica....Smile
Nie bójcie sie, to nic złego nie robi...
11-05-2009 20:10
Szukaj postów Cytuj
Offline
kristach
Stopień: 200
*

Liczba postów: 207

Dołączył: 23-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #6
 
Właśnie testuje zużycie baterie ładowałem wczoraj wieczorem i mam już 6 kresek niby dzwoniłem troche dzisiaj bo maiłem maturke ustną ale naprawde działa widzę że telefon szybciej chodziBig Grin jak nie wierzysz to sprawdz sobie SPMark
11-05-2009 21:08
Szukaj postów Cytuj
Offline
pablo103
Stopień: 1
*

Liczba postów: 27

Dołączył: 15-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #7
 
u mnie niby spowolno

Zrobiłem testy w spmarku przed podkreceniem 1020 punktów i po podkreceniu 1019 :559:
11-05-2009 21:22
Szukaj postów Cytuj
Offline
Kurcze
Stopień: 150
*

Liczba postów: 164

Dołączył: 14-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: e51

Soft: 400.34.011
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 2
Post: #8
 
dziwne ...na E50 miałem te 220, zmieniłem na 500 i nie ma różnicy o.o :565:

"Reggae jest rzeką miłości i jest dla tych, którzy wiedzą czym naprawdę jest miłość." Bob Marley.

[Obrazek: 25171.jpg]
[Obrazek: 22658.png]
[Obrazek: 18637.gif]
11-05-2009 22:22
Szukaj postów Cytuj
Offline
kristach
Stopień: 200
*

Liczba postów: 207

Dołączył: 23-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #9
 
to ja nie wiem ale u mnie na N95 jest różnicaBig Grin
11-05-2009 23:29
Szukaj postów Cytuj
Offline
maciek49912
Stopień: 200
*

Liczba postów: 244

Dołączył: 09-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #10
 
nie polecam robienia takich rzeczy telefon przeważnie jest ustawiony optymalnie

Nie wiem czy dobrze.........

Jeśli mój post nie jest na swoim miejscu proszę o przeniesienie

[scroll]Super jestem Pasożyt>Pijawka Smile ♫ � � � � � � � � � ♫ <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sisx.pl">www.sisx.pl</a><!-- w --> ♫♫♫♫[/scroll]
12-05-2009 18:01
Szukaj postów Cytuj
Offline
damian3105
Stopień: 100
*

Liczba postów: 139

Dołączył: 12-09-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #11
 
na n73 przy ustawieniu na 350 jest różnica Smile
12-05-2009 18:15
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
andreasgebels
Stopień: 100
*

Liczba postów: 134

Dołączył: 18-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 7
Post: #12
 
Na mojej E50 niema takiego pliku

[Obrazek: 466181820.png]
[Obrazek: a.JPG]
[Obrazek: c.JPG]
12-05-2009 18:35
Szukaj postów Cytuj
Offline
maciek49912
Stopień: 200
*

Liczba postów: 244

Dołączył: 09-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #13
 
a w e65 na ile trzeba ustawić ??

[ Dodano: 2009-05-12, 21:22 ]
Troszeczkę przyspieszyło po zmianie na 500 Smile

Nie wiem czy dobrze.........

Jeśli mój post nie jest na swoim miejscu proszę o przeniesienie

[scroll]Super jestem Pasożyt>Pijawka Smile ♫ � � � � � � � � � ♫ <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sisx.pl">www.sisx.pl</a><!-- w --> ♫♫♫♫[/scroll]
12-05-2009 21:10
Szukaj postów Cytuj
Offline
damian3105
Stopień: 100
*

Liczba postów: 139

Dołączył: 12-09-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #14
 
Jeżeli nie macie takiego pliku to musicie miec zainstalowane n-gage tez nie miałem ale przeczytałem na innej stronce ze trzeba jesli nie ma tego pliku nalezy zainstalowac n-gage
13-05-2009 21:39
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Madevil
Stopień: 1
*

Liczba postów: 21

Dołączył: 01-04-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #15
 
Prawda jest taka: sposób wymyślili ludzie pracujący w serwisach/komisach z telefonami po tym jak sprzed nosa zgarnęli im zarobek na zdejmowaniu sim-locków, jako że bardzo dużo "dzieci" lubi robić takie sztuczki na swoich smartfonach - nic tylko czekać na zapłakane tłumy :568:
13-05-2009 22:50
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS