Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liero
Offline
bartekm85
Stopień: 50
*

Liczba postów: 77

Dołączył: 07-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
Liero
LIERO

Chyba każdy zna tą grę z kompa. Coś ala Wormsy tylko że w czasie rzeczywistym.
Jeżeli nie odpali to zainstalować PIPS. Na Nokii 6120C chodzi bezproblemowo. Dodatkowo dwa tematy na komórke: black&blueV2 i raindropsb.

[hide]http://rapidshare.com/files/221787604/Liero.rar[/hide]

Żeby wstawić tekst np. imie gracza:
1. wciskamy ctrl (zielona słuchawka)
2. wciskamy góra lub dół aż litera w rogu ekranu zrobi się biała po czym wciskamy ctrl
4. wybieramy literę góra lub dół i klikamy 1, żeby wpisać litere lub C, żeby usunąć
5. po wpisaniu imienia klikamy ctrl, 1, ctrl.

Żeby dodać mapkę tworzymy folder Liero na karcie pamięci i tam ją wrzucamy.

Wszelkie informacje znajdują się w pliku readme.txt w katalogi C:dataliero

POLECAM!

[Obrazek: 973794011-liero.jpg]

[Obrazek: 26424.png][Obrazek: 26493.png]

http://beem85.mybrute.com
15-04-2009 23:09
Szukaj postów Cytuj
Offline
kristach
Stopień: 200
*

Liczba postów: 207

Dołączył: 23-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #2
 
w sumie to działaBig Grin tylko ze dziala w trybie landscape i nie wiem czy sie da zmieniec ale ogolnie gierga bardzo dobra polecam
16-04-2009 07:33
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #3
 
Super gra to były czasy jak sie z kolegą grało w liero, teraz też czasami.

A tu link jak by ktoś nie mógł z rapidshare pobierać :

[hide]http://odsiebie.com/pokaz/2220518---b590.html[/hide]

A i 1 pytanko ?
Jaki to jest emulator, i jaka wersja tego liero ?

A i mapki czyli pliki .lev należy skopiować bezpośrednio do folderu "liero" w pamięci tel.

Mapy: [hide]http://odsiebie.com/pokaz/2221948---ec49.html[/hide]

[Obrazek: 543402716.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram. Smile
16-04-2009 08:25
Szukaj postów Cytuj
Offline
bartekm85
Stopień: 50
*

Liczba postów: 77

Dołączył: 07-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #4
 
mati0394 napisał(a):1: Jaki to jest emulator, i jaka wersja tego liero ?
2: Czy da się do tego wkleić mapki bo jest tylko 1, gdzie się znajdują te pliki od tej gry ?

1. To nie jest emulator tylko normalna gra .sisx. Wersja gry 1.33.
2. Trzeba utworzyć folder Liero na karcie pamięci i tam dodawać mapki. Pliki są w katalogu C:dataliero.

[Obrazek: 26424.png][Obrazek: 26493.png]

http://beem85.mybrute.com
16-04-2009 10:11
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #5
 
Dzieki ale już znalazłem, mi się wydaje że to emulator połączony z grą.

[Obrazek: 543402716.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram. Smile
16-04-2009 10:32
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzesiek1945
Stopień: 450
*

Liczba postów: 483

Dołączył: 28-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: NokLa Ń95 8BiT

Soft: 31.0.015 h@cKeD
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #6
 
Hej a jak to się staruje?? I dlaczego okienko jest podzielone na dwa, nie wiem jak to skonfigurować :566: Jak zrobić żeby drugi player był botem??

As I Lay Dying - Through Struggle
[Obrazek: dfgvn4.gif]
[Obrazek: 2qsbj0y.gif]
[Obrazek: hx6fbb.png]
16-04-2009 13:51
Szukaj postów Cytuj
Offline
kartofel1990
Stopień: 100
*

Liczba postów: 125

Dołączył: 25-06-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia 5800

Soft: 40.0.005
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 7
Post: #7
 
gra dziala na n5800 w landscape, ok 40% ekranu zajmuje wirtualna klawiatura
16-04-2009 19:04
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #8
 
Aha i jak chcesz zmienić żebyś grał z botem musisz w opcjach dać player 2 lub 1 i tam na samym dole jest "CONTROLLER" i na tym dajesz w prawo lub lewo zmieniasz na "CPU" i tyle.

[Obrazek: 543402716.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram. Smile
16-04-2009 19:27
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzesiek1945
Stopień: 450
*

Liczba postów: 483

Dołączył: 28-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: NokLa Ń95 8BiT

Soft: 31.0.015 h@cKeD
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #9
 
No spoko daje to ale i tak to nic nie daje, jak dam 1 human i 2 human to same se chodzą, co zwalona wersja, u kogo chodzi to dobrze?? Bo ja kombinuje i za nic nie da się grać ...

As I Lay Dying - Through Struggle
[Obrazek: dfgvn4.gif]
[Obrazek: 2qsbj0y.gif]
[Obrazek: hx6fbb.png]
17-04-2009 10:32
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #10
 
U mnie chodzi idealnie, player 1 ustawiłem sterowanie inne niż na player 2, pozatym 1 human 2 cpu, i smiga.

[Obrazek: 543402716.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram. Smile
17-04-2009 11:23
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzesiek1945
Stopień: 450
*

Liczba postów: 483

Dołączył: 28-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: NokLa Ń95 8BiT

Soft: 31.0.015 h@cKeD
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #11
 
NO spoko teraz lepiej lecz klawisze się gryzą, bo jak ustawie u siebie klawisze to jak 2 player ma CPU to i tak mogę nim sterować, dziwne a nie da się tak ustalić żeby każdy player miał inne klawisze bo nie ma tyle klawiszy na komórce ...

As I Lay Dying - Through Struggle
[Obrazek: dfgvn4.gif]
[Obrazek: 2qsbj0y.gif]
[Obrazek: hx6fbb.png]
17-04-2009 11:36
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #12
 
Ja mam n95-1 i 1 player mam ustawione klawisze (strzałki) te koło czerwonej i zielonej słuchawki i reszta obok nich, a player 2 klawisze numeryczne, oczewiscie gram w trybie landspace.

[Obrazek: 543402716.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

[Obrazek: b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png]

Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram. Smile
17-04-2009 12:41
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzesiek1945
Stopień: 450
*

Liczba postów: 483

Dołączył: 28-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: NokLa Ń95 8BiT

Soft: 31.0.015 h@cKeD
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #13
Re: Liero
Dodatkowe pomocne info do gry:

krawio3 napisał(a):Jeśli chodzi o sterowanie jest ono w pełni konfigurowalne, warto wiedzieć również że:

Zielona słuchawka + 2 - Obrót ekranu
Zielona słuchawka + 4 - Rozciąganie ekranu
Zielona słuchawka + strzałka w górę/dół - zmiana głośności

UWAGA 1.: Nie można mapować tych samych klawiszy obu graczom, pamiętajcie o tym przydzielając klawisze bo jak z mapujecie
jeden klawisz obu graczom to będą kłopoty w sterowaniu.

As I Lay Dying - Through Struggle
[Obrazek: dfgvn4.gif]
[Obrazek: 2qsbj0y.gif]
[Obrazek: hx6fbb.png]
18-04-2009 11:14
Szukaj postów Cytuj
Offline
sirauron65
Stopień: 250
*

Liczba postów: 251

Dołączył: 06-07-2008

Reputacja: 0


Telefon: X

Soft: X

Znajomość symbiana: 10
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 13
Post: #14
 
gierka bardzo fajna...
Jest stworzona do Nokii E61...wyświetlacz 320x240, 2,8cala i pełna klawiatura...
MIÓD... Big Grin
25-04-2009 17:04
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzesiek1945
Stopień: 450
*

Liczba postów: 483

Dołączył: 28-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: NokLa Ń95 8BiT

Soft: 31.0.015 h@cKeD
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #15
 
A wie ktoś jak wgrać nowe mapki?? Bo daje je jak piszą na kartę pamięci do folderu Liero a w grze i tak ich nie widać, udało się komuś wgrać nowe mapki??

As I Lay Dying - Through Struggle
[Obrazek: dfgvn4.gif]
[Obrazek: 2qsbj0y.gif]
[Obrazek: hx6fbb.png]
25-04-2009 17:24
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS