Ankieta: Ciekawe czy je znales glosuj znałem??
TAK
NIE
Niektóre
[Wyniki ankiety]
 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przydatne kody (np. jaki mam imei, jak sformatowac karte)
Offline
Lashi
Stopień: 150
*

Liczba postów: 191

Dołączył: 20-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 2
Post: #1
Przydatne kody (np. jaki mam imei, jak sformatowac karte)
Pewnie wiekszosc z was te kody zna ale dla nowicjuszy beda przydatne.



*#7370# - ten kod sformatuje wewnętrzną pamięć telefonu (zostaną usunięte wszystkie nasze pliki)
*#7780# - przywraca ustawienia fabryczne
*#06# - wyświetla numer IMEI telefonu
*#0000# - wyświetla wersję softu w telefonie
*#2820# - pokazuje adres modułu Bluetooth
*#7370925538# - resetuje ustawienia portfela
*#92702689# - pokazuje łączny czas połączeń
*#67705646# - czyści logo operatora
*#62209526# - pokazuje adres modułu MAC

[EDIT] prozak

temat ciekawy, przyklejam.
28-07-2008 15:09
Szukaj postów
Offline
Fylyp
Stopień: 1450
*

Liczba postów: 1,453

Dołączył: 18-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: N8 & N97

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 12
Post: #2
 
parę innych

*3370# - Włączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
#3370# - Wyłączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
*4370# - Włączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku
#4370# - Wyłączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku
* + 3 + zielona słuchawka + Power - trzymać wszystkie wciśnięte jednocześnie- formatowanie WD2
28-07-2008 16:36
WWW Szukaj postów
Offline
szamanM
Stopień: 1
*

Liczba postów: 5

Dołączył: 28-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
 
Cytat:

*3370# - Włączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
#3370# - Wyłączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
*4370# - Włączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku
#4370# - Wyłączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku

ee, oriętuje się ktoś ile jest tych stanów jakości dźwięku? i o co dokladnie w tym chodzi? Jaki jest domyślnie włączony? I jeśli tych stanów jest tylko 2, to po co są osobne komendy do włączenia stanu słabszego i wyłączenia mocniejszego? Co się stanie jesli wyłącze pełny i nie włącze średniego?

edit: juz znalazłem, może komuś innemu też się przyda:

-3370 wzmacnia sygnał i ponoć ok. 5% większe zuzycie baterii, a 4370 osłabia - zyskuje się z 30%. Domyślnie jest włączone coś pomiędzy nimi. Nie wiem, muszę wypróbować to, może ktoś już próbował? Chętnie poczytam o jakiś komentarzach.


ps. można sobie jakieś makra robic, skróty? np jednym przyciskiem włączać lepszą jakość albo gorszą? Może jest program do tego?

ps2: te skróty można łatwo zapamiętać, gdy np sie odkryje co one znaczą po angielsku - np. *#92702689# to war0anty w t9.

ps3. fajny też kod to xx#, gdzie xx to numer kontaktu w książce telefonicznej. zawsze łatwiej se zapamiętać do wybranej osoby, gdy już wszystkie szybkie wybierania zajęte, niż szukać w książce.

Pozdrawiam
Szaman
04-09-2008 00:45
Szukaj postów
Offline
SylwekPkFr
Stopień: 1
*

Liczba postów: 29

Dołączył: 24-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #4
 
Kod:
*3370# - Włączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
#3370# - Wyłączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
*4370# - Włączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku
#4370# - Wyłączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku

A czy to działa w N82 ? Bo u mnie się nic nie dzieje :doubt:
26-09-2008 14:01
Szukaj postów
Offline
Fylyp
Stopień: 1450
*

Liczba postów: 1,453

Dołączył: 18-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: N8 & N97

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 12
Post: #5
 
jak dzwonisz to nie czujesz drobnej różnicy w jakości dzwięku? jeśli nie to niestety na N82 nie działa. powinna być chociaż drobna różnica
26-09-2008 16:10
WWW Szukaj postów
Offline
Pawelllo888
Stopień: 1
*

Liczba postów: 21

Dołączył: 31-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #6
 
Cytat:*3370# - Włączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
#3370# - Wyłączenie pełnej (najlepszej) jakości dźwięku
*4370# - Włączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku
#4370# - Wyłączenie średniej (słabszej) jakości dźwięku

u mnie działa, ale na tej pełnej jakości dźwięku troche trzeszczy.
02-10-2008 19:56
Szukaj postów
Offline
TheGothicPlayer
Stopień: 1
*

Liczba postów: 39

Dołączył: 04-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #7
 
U mnie te kody na dźwięk nie działają Tongue

Wrzuć wszystkie bezpośrednie linki do zakładek i KLIKAJ CODZIENNIE!!! to nic nie kosztuje
- http://www.pajacyk.pl
- http://www.polskieserce.pl
- http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
- http://www.okruszek.org.pl
- http://www.habitat.pl/domek.aspx?noban=1
10-10-2008 13:35
Szukaj postów
Offline
Bakas
Stopień: 300
*

Liczba postów: 322

Dołączył: 07-09-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia N78

Soft: 30.011

Znajomość symbiana: 9
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #8
 
Kody na dzwiek nie dzialaja, ale reszta smiga Smile

[you] Trance jest jak ocean uczuć - gdy raz sie zanurzysz, utoniesz...

Paul van Dyk listener...

"Niewiele wie ten, kto dużo przeżył. Wiele wie ten, kto dużo podróżował."

Warto...: http://pl.youtube.com/watch?v=_AvApmtbMhE

[Obrazek: 564560172.png]
10-10-2008 15:35
WWW Szukaj postów
Offline
huba95
Stopień: 1
*

Liczba postów: 30

Dołączył: 21-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #9
 
zna ktoś kod do włączenia lambki

Spełnie każdą prośbe pisz na PW
FC LIVERPOOL


[scroll][you],Mile widziane małe piwko [/scroll]



]Smile
31-10-2008 13:00
Szukaj postów
Offline
Quoludek
Stopień: 500
*

Liczba postów: 691

Dołączył: 11-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #10
 
Lambki? Pierwsze slysze takie slowo. Pewnie chodzilo LAMPKI*. Ahh... Ta podstawowka Tongue. Chodzi Ci o lamBke <hahah> musialem, w nagrywaniu wideo? nie da sie wylaczyc :].
01-11-2008 13:32
WWW Szukaj postów
Offline
nivero
Stopień: 50
*

Liczba postów: 75

Dołączył: 29-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #11
 
Chyba że sobie palcem zasłonisz :bye:

[Obrazek: mry8ld.gif]
[Obrazek: 14eco5z.png]
[Obrazek: 2n036tk.png]
[Obrazek: av4q9s.png]
06-12-2008 17:57
WWW Szukaj postów
Offline
peter89
Stopień: 1
*

Liczba postów: 2

Dołączył: 24-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #12
 
Odkopany trup az smierdzi. Popatrz na date ostatniego postu przed odpowiedzia Wink
06-12-2008 19:02
Szukaj postów
Offline
PPKSS4_
Stopień: 450
*

Liczba postów: 497

Dołączył: 17-08-2008

Reputacja: 0


Telefon: N97

Soft: 12.0.024

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #13
 
kody na jakosc dziwieku rowniez nie dzialaja w nokii n73 i n95-2 .....
26-12-2008 15:58
Szukaj postów
Offline
sprawdz87
Stopień: 100
*

Liczba postów: 134

Dołączył: 14-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #14
 
*#7370# nie dziala Sad jak mozna inaczej sformatowac karte i tel Sad??
18-01-2009 18:45
Szukaj postów
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #15
 
topics2/hard-format-telefonu-vt1772.htm

Jeżeli nie reaguje na kody to może jakaś chińska podróbka..?

Don't waste your time, or time will waste you...
18-01-2009 20:21
Szukaj postów


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS