Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryb Landscape w N-Gage 2.0
Offline
Quoludek
Stopień: 500
*

Liczba postów: 691

Dołączył: 11-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #1
Tryb Landscape w N-Gage 2.0
Dzięki tej modyfikacji będziemy mogli grać w trybie LANDSPACE (Poziomo) na telefonach które nie mają tego w standardzie.

Żeby zacząć musimy mieć "zhakowanego" symbiana. Operacja opisana jest tutaj:
topics2/lamiemy-symbiana-91-i-92-instalacja-i-problemy-vt709.htm

No to... Jedziemy.

1: Uruchamiamy X-Plore :
C:Private10202be9persists20001079.cre

2: Szukamy C:Private10202be920001079.txt i zastąp go plikiem (z paczki na samym dole posta) odpowiednim dla Twojego telefonu.

Spis plików:
Cytat:Nokia 5700 XpressMusic użyj 6110_5700XM_6120c_20001079.txt albo n82_20001079.txt
(musisz spróbować Tongue masz tylko 2 możliwości - operacja ta nie jest nie bezpieczna)

Nokia 6120 classic użyj 6110_5700XM_6120c_20001079.txt albo n82_20001079.txt
(jak wyżej)

Nokia E51 użyj 6110_5700XM_6120c_20001079.txt

Nokia E65 użyj 6110_5700XM_6120c_20001079.txt

Nokia N73 6110_5700XM_6120c_20001079.txt

Nokia N73ME użyj 6110_5700XM_6120c_20001079.txt

Nokia N80 6110_5700XM_6120c_20001079.txt albo n82_20001079.txt
(to samo co w poprzednich nawiasach)

Paczka:
[hide]
Kod:
http://www.4shared.com/file/56713271/73d87df2/Screen_Resolutions.html
[/hide]
27-07-2008 14:12
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
nigga
Stopień: 400
*

Liczba postów: 401

Dołączył: 06-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #2
 
hmmm a nie da rady w takiech telefonach wejsc w ustawieniach gry i zmienic tryb widoku tak jak w innym n-gage 2.0??
27-07-2008 20:57
Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #3
 
Ty masz N95 a to robi sporą różnice. U Ciebie gry standardowo odpalają w landscape (na początku) i możesz to zmienić w opcjach. Gdy w 6120c zmieniłem z normalnego trybu na landscape w "rybkach" wyłączyło mi grę. Jak chciałem zrobić to jeszcze raz to gra w ogóle się zepsuła. Konieczna była reinstalka.

Don't waste your time, or time will waste you...
27-07-2008 21:13
Szukaj postów Cytuj
Offline
Fylyp
Stopień: 1450
*

Liczba postów: 1,453

Dołączył: 18-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: N8 & N97

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 12
Post: #4
 
na mojej N73 ME w opcjach gry zmieniam na landspace i odwrotnie, do woli i nic się nie psuje Big Grin
27-07-2008 23:35
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #5
 
W N73 można. Zmiana orientacji działa bez problemu w N73, N93(i), N82, N95, N95 8GB, N81, N81 8GB. W pozostałych telefonach nie (mam nadzieję, że żadnego nie pominąłem).

Don't waste your time, or time will waste you...
27-07-2008 23:49
Szukaj postów Cytuj
Offline
Quoludek
Stopień: 500
*

Liczba postów: 691

Dołączył: 11-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #6
 
W N82 nie ma landscape Tongue...
31-07-2008 09:47
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
bartekk77
Stopień: 100
*

Liczba postów: 133

Dołączył: 28-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #7
 
wlasnie... w N82 zadna z gier N-Gage 2.0 nie dziala w trybie Landscape... tylko demo Fify 07 dzialalo, a w zadnej z nowych gier nie da sie tego ustawic :|
31-07-2008 10:03
Szukaj postów Cytuj
Offline
Quoludek
Stopień: 500
*

Liczba postów: 691

Dołączył: 11-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #8
 
BARTEKK77 Masz opis jak zrobic tryb landspae w grach Big Grin.
31-07-2008 10:55
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
bartekk77
Stopień: 100
*

Liczba postów: 133

Dołączył: 28-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #9
 
dzieki, myslalem ze tam nie ma akurat mojego modelu Tongue
31-07-2008 20:17
Szukaj postów Cytuj
Offline
p-opala
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 30-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #10
 
Czy można prosić o wrzucenie "paczki" na inny upload - nie mogę jej pobrać Sad
04-08-2008 08:31
Szukaj postów Cytuj
Offline
Fylyp
Stopień: 1450
*

Liczba postów: 1,453

Dołączył: 18-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: N8 & N97

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 12
Post: #11
 
proszę bardzo na rapidshare: [hide]http://rapidshare.com/files/134723989/Sc...s.zip.html[/hide]
04-08-2008 11:34
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
p-opala
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 30-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #12
 
Niestety w mojej N82 folder private na dysku c jest pusty. Próbowałem odszukać plik 20001079.cre i folder persists ale nie ma takiego w moim telefonie. Co zrobić aby rozwiązać ten problem i mieć LANDSPACE w N-Gage w moje N82.
Prosze o pomoc.
05-08-2008 15:26
Szukaj postów Cytuj
Offline
kriss12
Stopień: 500
*

Liczba postów: 662

Dołączył: 17-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 19
Post: #13
 
Złamać symbiana link w pierwszym poście

Telefon: Nexus
Sieć: Era
ROM: KiNgxKxNexus Desire2Nexus
SPL: HBOOT-0.33.0012
Radio: 4.02.02.14
Recovery: RAv1.5.3
LENOVO Y530

-----------------------------------------
[Obrazek: n1_logo.png]
-----------------------------------------
Nie prowadzę Supportu przez GG, Mail, PW
05-08-2008 17:32
Szukaj postów Cytuj
Offline
pitgit
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 06-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #14
 
Fajna sprawa taki land scape na n-gage 2.0 Big Grin
wkońcu można normalnie zagrać :bye:
06-08-2008 01:54
Szukaj postów Cytuj
Offline
p-opala
Stopień: 1
*

Liczba postów: 4

Dołączył: 30-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #15
 
Już wiem co było nie tak - miałem źle skonfigurowanego SecMan-a.
06-08-2008 07:46
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS