Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DosBox v0.72 S60 - emulator DOS'a
Offline
kriss12
Stopień: 500
*

Liczba postów: 662

Dołączył: 17-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 19
Post: #31
 
Zmodyfikowany obraz W95 dostosowany do 320x240
http://rapidshare.com/files/202062991/W95.rar

Telefon: Nexus
Sieć: Era
ROM: KiNgxKxNexus Desire2Nexus
SPL: HBOOT-0.33.0012
Radio: 4.02.02.14
Recovery: RAv1.5.3
LENOVO Y530

-----------------------------------------
[Obrazek: n1_logo.png]
-----------------------------------------
Nie prowadzę Supportu przez GG, Mail, PW
26-02-2009 23:35
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #32
 
A jak tego win95 zainstalować na tel., uruchomić to przez dosbox ? To jest plik IMG co z tym zrobić ?










_________________
Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram.
27-02-2009 02:02
Szukaj postów Cytuj
Offline
kriss12
Stopień: 500
*

Liczba postów: 662

Dołączył: 17-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 19
Post: #33
 
Skopiuj zmodyfikowany plik dosbox.conf i mapper.txt do c:data w telefonie a
plik W95.img do e:doswindows

Uruchom dosbox i ciesz się windowsem Big Grin


http://rapidshare.com/files/203157093/dosbox.rar

Telefon: Nexus
Sieć: Era
ROM: KiNgxKxNexus Desire2Nexus
SPL: HBOOT-0.33.0012
Radio: 4.02.02.14
Recovery: RAv1.5.3
LENOVO Y530

-----------------------------------------
[Obrazek: n1_logo.png]
-----------------------------------------
Nie prowadzę Supportu przez GG, Mail, PW
27-02-2009 10:29
Szukaj postów Cytuj
Offline
Neo1231
Stopień: 150
*

Liczba postów: 198

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia X6 32GB

Soft: 30.0.003 Hacked
Podziękował: 13

Otrzymał podziękowań: 10
Post: #34
 
Jak ktoś zrobi to proszę napisać jaki efekt tego. Czy to działa lepiej. I czy normalne napisy o ile lepiej.
27-02-2009 11:46
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #35
 
No tak ale tam w paczce jest tylko sam plik w95. I te pliki zmodyfikowane z kąd wziąść, i można wszystko dać na karte ?A i w tym dosbox'ie pisze mi tylko cyfry nie litery jak to zmienić ?Jak by ktoś mógł to niech da gotowca tych plików.











____________
Piszę poprawnie po polsku, a przynajmniej się staram.
27-02-2009 12:05
Szukaj postów Cytuj
Offline
ivan1227
Stopień: 50
*

Liczba postów: 59

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #36
 
ja mam bardzo dziwny problem. Gdy odpalam Dosboxa wyświetla sie komunikat:

>mount c c:datados
Directory c: datados doesnt exist.

Drive C does not exist!
You must mount it first. Type intro or intro mount for more information.

Co mam z tym zrobić? :567:

[Obrazek: 1455841806448ee00a5182a7yb.gif]
[Obrazek: 26168.gif]
[Obrazek: 7650.gif]
[Obrazek: 4638.png]
27-02-2009 21:11
Szukaj postów Cytuj
Offline
daniel.wojciech
Stopień: 300
*

Liczba postów: 347

Dołączył: 27-12-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia N82 Black

Soft: v.31
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #37
 
Cytat:>mount c c:datados

znajdżź podobny wpis w conf'igu i zmień c c: na c e:

[Obrazek: danielwojciech.gif] LAST.FM NAME danielwojciech
27-02-2009 21:47
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #38
 
Dobra windows się włancza ale co ustawic w startupmenu jest 6 opcji co dac jak próbuje kazda to wychodzi po 20 sek.
27-02-2009 23:56
Szukaj postów Cytuj
zelmer23
Unregistered

 
Post: #39
 
Mi niestety nawet dosbox slim po zainstalowaniu nie chce się odpalić. Nie wiem co się dzieje, pomóżcie!!!

Pozdro!!! :564:
28-02-2009 01:01
Cytuj
Offline
ivan1227
Stopień: 50
*

Liczba postów: 59

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #40
 
zelmer23 napisał(a):Mi niestety nawet dosbox slim po zainstalowaniu nie chce się odpalić. Nie wiem co się dzieje, pomóżcie!!!

Przed uruchomieniem dosboxa zainstaluj wszystkie pliki z folderu "dependencies".

[Obrazek: 1455841806448ee00a5182a7yb.gif]
[Obrazek: 26168.gif]
[Obrazek: 7650.gif]
[Obrazek: 4638.png]
28-02-2009 01:43
Szukaj postów Cytuj
Offline
Neo1231
Stopień: 150
*

Liczba postów: 198

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia X6 32GB

Soft: 30.0.003 Hacked
Podziękował: 13

Otrzymał podziękowań: 10
Post: #41
 
Działa komuś ta lepsza wersja jest różnica??
28-02-2009 13:17
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzesiek1945
Stopień: 450
*

Liczba postów: 483

Dołączył: 28-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: NokLa Ń95 8BiT

Soft: 31.0.015 h@cKeD
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #42
 
Mam wolnego 38MB RAM i ani jedna ani druga wersja emulatora mi się nie chcą włączyć, kółko się kręci znika i nic się nie pojawia, co jest nie tak?? Zainstalowałem prawie wszystko z tego dodatkowego folderu, bo 1 pliku nie dało się zainstalować :566:

As I Lay Dying - Through Struggle
[Obrazek: dfgvn4.gif]
[Obrazek: 2qsbj0y.gif]
[Obrazek: hx6fbb.png]
28-02-2009 14:07
Szukaj postów Cytuj
Offline
mati0394
Stopień: 150
*

Liczba postów: 163

Dołączył: 22-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n900

Soft: V 20.2010.36-2

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #43
 
Musiałem zrobic hard format tel. i teraz jak włanczam dos box to nie emuluje windowsa pisze tak :

Z:mount c e:doswindows
Drive C is mounted as local directory e:
Z:>C:

c:cd eob
Unable to chabge to: eob
C:>start
Lilegal command: start
C:>start
Lilegal command start.
28-02-2009 14:24
Szukaj postów Cytuj
Offline
daniel.wojciech
Stopień: 300
*

Liczba postów: 347

Dołączył: 27-12-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia N82 Black

Soft: v.31
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #44
 
u mnie Win 3.1 działa ładnie w obu wersjach, ale z Win 95 mam problem, wogóle nie ładuje go, ma ktoś pomysł, co z tym zrobić? Big Grin
----
btw, ciekaw jestem, czy dało by się uruchomić Windows'a XP na fonie (w wersji lite). Jego wymagania to:
CPU - 200MHZ
RAM - 16 MB

[Obrazek: danielwojciech.gif] LAST.FM NAME danielwojciech
28-02-2009 14:37
Szukaj postów Cytuj
Offline
ivan1227
Stopień: 50
*

Liczba postów: 59

Dołączył: 05-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #45
 
daniel.wojciech napisał(a):u mnie Win 3.1 działa ładnie w obu wersjach, ale z Win 95 mam problem, wogóle nie ładuje go, ma ktoś pomysł, co z tym zrobić? Big Grin

Ja mam taki sam problem.. proszę o pomoc Big Grin

[Obrazek: 1455841806448ee00a5182a7yb.gif]
[Obrazek: 26168.gif]
[Obrazek: 7650.gif]
[Obrazek: 4638.png]
28-02-2009 17:27
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS