Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DosBox v0.72 S60 - emulator DOS'a
Offline
bartekm85
Stopień: 50
*

Liczba postów: 77

Dołączył: 07-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
Dosbox
Nareszcie DOS na nasze komórki! Znana z desktopów aplikacja Dosbox zawitała na telefony z Symbianem.

[hide]http://www.4shared.com/file/89262074/372a12ed/dosbox.html[/hide]

Można spokojnie odpalić na nim Windowsa 3.1 a nawet Windowsa 95 i grać w windowsowe gierki! Jeżeli nasz telefon ma mniej niż 30 MB wolnego ramu, instalujemy dosbox slim, jeżeli więcej to dosbox full + to co znajduje się w folderze dependencies.

Instalacja Windows 3.1

Ściągamy plik:

[hide]http://www.4shared.com/file/89264501/2ba1ed92/Windows31.html[/hide]

Rozpakowujemy zawartość (foldery Calmira, Dos, Windows i pliki dosbox.conf, mapper) do folderu E:Data i to wszystko! Zieloną słuchawką odblokowujemy kursor.

Wstawiam też drugą wersję Windowsa 3.1 tym razem już w rozdzielczości 320x240, poza tym lepiej chodzi od poprzedniej wersji.

[hide]http://www.4shared.com/file/89460482/2288285d/Windows_31_320x240.html[/hide]

Pliki rozpakować do folderu E:Data przedtem wyrzucając stary folder Windows.

[Obrazek: dosbox_mount_c.png]

Polecam pobawić się plikiem dosbox.conf w celu optymalizacji emulatora.

[Obrazek: 26424.png][Obrazek: 26493.png]

http://beem85.mybrute.com
24-02-2009 19:22
Szukaj postów Cytuj
Offline
frodo_27
Stopień: 150
*

Liczba postów: 182

Dołączył: 31-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia N81 8gb
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #2
 
Brzmi ciekawie ale jak będzie się sprawować na N80 ?

Domena nokia-n95.pl na sprzedaż

______________________________
Siemens A50 -> Sony Ericsson K300i -> Nokia 2600 -> Sony Ericsson K550i -> Nokia N80 IE -> HTC Blue Angel -> Samsung S5620 Monte -> Nokia N81 8gb
______________________________
Gitary, wzmacniacze, efekty w atrakcyjnych cenach.
Szczegóły na PW lub GG
24-02-2009 19:38
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
hakazi
Stopień: 400
*

Liczba postów: 432

Dołączył: 19-06-2008

Reputacja: 0


Telefon: N85+8GB N95 8GB

Soft: V31.002.53.1
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 14
Post: #3
 
pojdzie to na n73??

N-SERIES
[Obrazek: 761991001.png]
[Obrazek: 772.jpg][Obrazek: 31019.png][Obrazek: 29248.jpg][Obrazek: 24226.jpg]
24-02-2009 19:41
Szukaj postów Cytuj
Offline
bartekm85
Stopień: 50
*

Liczba postów: 77

Dołączył: 07-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #4
 
Nie mam pojęcia, ale powinno chodzić dobrze nawet na N73.

[Obrazek: 26424.png][Obrazek: 26493.png]

http://beem85.mybrute.com
24-02-2009 19:42
Szukaj postów Cytuj
Offline
max_117
Stopień: 1
*

Liczba postów: 3

Dołączył: 20-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
 
U mnie na E51 działa, ale trzeba się raczej nauczyć obsługi tego programu.

Dopiero co zainstalowałem ten program i windows 3.1 Big Grin (Stare dobre czasy), ale chyba będę musiał się pobawić plikami konfiguracyjnymi, ponieważ chyba coś jest nie tak z dźwiękiem, oraz nie mogę się połapać z klawiaturą Big Grin

Ogólnie fajna zabawka ;]
Dzięki za udostępnienie.
24-02-2009 20:03
Szukaj postów Cytuj
Offline
frodo_27
Stopień: 150
*

Liczba postów: 182

Dołączył: 31-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia N81 8gb
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #6
 
Nie chce mi się włączyć Sad

Domena nokia-n95.pl na sprzedaż

______________________________
Siemens A50 -> Sony Ericsson K300i -> Nokia 2600 -> Sony Ericsson K550i -> Nokia N80 IE -> HTC Blue Angel -> Samsung S5620 Monte -> Nokia N81 8gb
______________________________
Gitary, wzmacniacze, efekty w atrakcyjnych cenach.
Szczegóły na PW lub GG
24-02-2009 20:07
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Quoludek
Stopień: 500
*

Liczba postów: 691

Dołączył: 11-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #7
 
Hmm... Dziwne... Z tego co czytałem pójdzie to tylko na telefonach które mają powyżej 90 MB RAM'u.
24-02-2009 20:21
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
rudy165
Stopień: 1
*

Liczba postów: 5

Dołączył: 21-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #8
 
nie wiem dlaczego ale na mojej n95 8gb nie chce się włączyć Sad
24-02-2009 20:25
Szukaj postów Cytuj
Offline
Funnyman1
Stopień: 250
*

Liczba postów: 251

Dołączył: 30-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #9
 
na N73 raczej nie pójdzie bo nie ma tyle ramu ile jest wymagane

[Obrazek: hjln299024443d.gif] Piszę poprawnie po polsku!
24-02-2009 20:30
Szukaj postów Cytuj
Offline
bartekm85
Stopień: 50
*

Liczba postów: 77

Dołączył: 07-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #10
 
Dziwne bo na mojej 6120c chodzi normalnie. Sprawdzcie czy zainstalowaliście wszystko z folderu dependencies. Jeżeli nie pójdzie wersja full, spróbujcie wersję slim. Jeżeli mimo to nie idzie to zobaczcie czy nie macie zapchanego ramu.

[Obrazek: 26424.png][Obrazek: 26493.png]

http://beem85.mybrute.com
24-02-2009 20:30
Szukaj postów Cytuj
Offline
daniel.wojciech
Stopień: 300
*

Liczba postów: 347

Dołączył: 27-12-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia N82 Black

Soft: v.31
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #11
 
Na mojej n82 działa fajnie i szybko, ale coś nie tak z rozdziałką, bo niewyraźnie bardzo. Jak ktoś ogarnie dobrego konfiga to niech up'nie Big Grin

[Obrazek: danielwojciech.gif] LAST.FM NAME danielwojciech
24-02-2009 21:11
Szukaj postów Cytuj
Offline
quik
Stopień: 1
*

Liczba postów: 11

Dołączył: 20-07-2008

Reputacja: 0


Telefon: E50
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #12
 
Czy na telefonie z 16 mb ramu pójdzie to? Ja mam e50 i przez 3-4 sek jest czarny ekran, i DOSBOX się wyłącza.
24-02-2009 21:17
Szukaj postów Cytuj
Offline
andoryu-
Stopień: 100
*

Liczba postów: 129

Dołączył: 04-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #13
 
U mnie to samo co u większości kolegów, włączy się na chwilkę i wyłącza się. Próbowałem obie instalki

[Obrazek: n95owner.jpg]
[Obrazek: sisxpluserbar.png]
[Obrazek: qlimaxfanpi4.png]
[Obrazek: sensationblackzr3.png]
24-02-2009 21:30
Szukaj postów Cytuj
Offline
slawcioo88
Stopień: 1
*

Liczba postów: 33

Dołączył: 28-09-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #14
 
na mojej n95 działa bez problemu tylko najpierw musiałem zainstalować wszystko z folderu dependencies
tylko nie wiem jak w tym windowsie zmienić rozdzielczość bo nie widać co pisze za mała czcionka
24-02-2009 21:49
Szukaj postów Cytuj
Offline
kamilozo
Stopień: 100
*

Liczba postów: 116

Dołączył: 01-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #15
 
do tych ktorym nie dziala, w pliku configuracyjnym pobawcie sie z paramtrem memsize, ktory odpowiedzialny jest za przydzial pamieci do tej aplikacji Wink sprobujcie ustawic mniejszy
24-02-2009 22:02
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS