Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zwolnienie 5mb ram !!!
Offline
nightmaster
Stopień: 400
*

Liczba postów: 421

Dołączył: 29-10-2008

Reputacja: 0


Telefon: M Milestone

Soft: FroYo 2.2.1

Znajomość symbiana: 10
Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #16
Re: Zwolnienie 5mb ram !!!
TheReds17 napisał(a):działa na symbianie 9.1

N95 ma symbiana 9.2

[Obrazek: 5514.png]

----------------------------------------------------
Sprzedam nokie 7610, 6670, N80, N95-1.
----------------------------------------------------

żyj chwilą bo to może być Twoja ostatnia chwila...
20-02-2009 16:56
Szukaj postów Cytuj
Offline
leo20
Banned

Liczba postów: 3,414

Dołączył: 20-05-2008




Telefon: Sony Xperia L

Soft: 4.4.4 cm11

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 265
Post: #17
 
ale to nie ma nic wspólnego z pamięcią ram tylko z pamięcią telefonu po zainstalowaniu pamięć telefonu zwiększyła się o 4.5mb ale ramu mam tyle samo wolnego co miałem.
20-02-2009 16:57
Szukaj postów Cytuj
Offline
vanepafi
Stopień: 500
*

Liczba postów: 641

Dołączył: 16-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #18
 
są jakieś skutki uboczne ??Smile pytam z ciekawości Wink

P.S. do tomeq/camela czy on wyłudza ?? może i tak ale to chyba nie ta osoba... chyba taką funkcję spełniają te piwka ?? Wink poprawcie mnie jeśli się mylę ...
20-02-2009 17:00
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Funnyman1
Stopień: 250
*

Liczba postów: 251

Dołączył: 30-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #19
 
Mi zwiększyło o 2,6 MB tylko :doubt: ale dobre i to Big Grin

[Obrazek: hjln299024443d.gif] Piszę poprawnie po polsku!
20-02-2009 17:13
Szukaj postów Cytuj
Offline
TheReds18
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,019

Dołączył: 04-02-2009

Reputacja: 1


Telefon: HTC DESIRE HD

Soft: GINGERBEARD 2.3

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 103
Post: #20
 
leo20 napisał(a):ale to nie ma nic wspólnego z pamięcią ram tylko z pamięcią telefonu po zainstalowaniu pamięć telefonu zwiększyła się o 4.5mb ale ramu mam tyle samo wolnego co miałem.


jesteś w błędzie Smile zwalnia sie pamięć RAM a nie zwalnia sie ilość pamięci. Wystarczy porównać wynik z Jbak Task Menagera przed i po zainstalowaniu aplikacji. Pozdrawiam.
20-02-2009 17:23
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
PPKSS4_
Stopień: 450
*

Liczba postów: 497

Dołączył: 17-08-2008

Reputacja: 0


Telefon: N97

Soft: 12.0.024

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #21
 
nightmaster faktycznie n 95-2 posiada symbiana 9.2 ... czytajac skojarzylem z Future PACK 1 .... troszke sie rozmyslilem nad pewna panią ktora napisala .. :girl:

[Obrazek: spamwv0.gif]
20-02-2009 17:25
Szukaj postów Cytuj
Offline
leo20
Banned

Liczba postów: 3,414

Dołączył: 20-05-2008




Telefon: Sony Xperia L

Soft: 4.4.4 cm11

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 265
Post: #22
 
TheReds17 napisał(a):
leo20 napisał(a):ale to nie ma nic wspólnego z pamięcią ram tylko z pamięcią telefonu po zainstalowaniu pamięć telefonu zwiększyła się o 4.5mb ale ramu mam tyle samo wolnego co miałem.


jesteś w błędzie Smile zwalnia sie pamięć RAM a nie zwalnia sie ilość pamięci. Wystarczy porównać wynik z Jbak Task Menagera przed i po zainstalowaniu aplikacji. Pozdrawiam.
Ta dziwne bo u mnie ram sie wcale nie zwiększył przed jak i po zainstalowaniu ramu mam tyle samo a poza tym kiedyś był taki wątek poruszany i zwalnia się pamięć telefonu tylko nie ram.
P.S sorki pomyliłem z tematem na temat zwalniania pamięci telefonu ale i tak ten sposób u mnie nie działa.
20-02-2009 17:31
Szukaj postów Cytuj
Offline
TheReds18
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,019

Dołączył: 04-02-2009

Reputacja: 1


Telefon: HTC DESIRE HD

Soft: GINGERBEARD 2.3

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 103
Post: #23
 
leo20 napisał(a):
TheReds17 napisał(a):
leo20 napisał(a):ale to nie ma nic wspólnego z pamięcią ram tylko z pamięcią telefonu po zainstalowaniu pamięć telefonu zwiększyła się o 4.5mb ale ramu mam tyle samo wolnego co miałem.


jesteś w błędzie Smile zwalnia sie pamięć RAM a nie zwalnia sie ilość pamięci. Wystarczy porównać wynik z Jbak Task Menagera przed i po zainstalowaniu aplikacji. Pozdrawiam.
Ta dziwne bo u mnie ram sie wcale nie zwiększył przed jak i po zainstalowaniu ramu mam tyle samo a poza tym kiedyś był taki wątek poruszany i zwalnia się pamięć telefonu tylko nie ram.


skoro każdy z w.w komentarzy wystawionych przez userów informuje że jednak ilość ram im się zwiększyła to jednak coś musi być na rzeczy kolego ....
20-02-2009 17:34
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Funnyman1
Stopień: 250
*

Liczba postów: 251

Dołączył: 30-11-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #24
 
teraz mam 3.5 więcej Tongue

[Obrazek: hjln299024443d.gif] Piszę poprawnie po polsku!
20-02-2009 18:12
Szukaj postów Cytuj
Offline
andoryu-
Stopień: 100
*

Liczba postów: 129

Dołączył: 04-07-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #25
 
U mnie niby działa ale przed instalacją RAM:15,2MB i C:28,6MB, a po instalacji RAM:15,3MB i C:33,2MB. Ewidentnie widać, że jednak poszło na ilość wolnego miejsca na dysku a nie na RAM :doubt: no ale przynajmniej trochę więcej upchnę na pamięć telefonu Tongue

[Obrazek: n95owner.jpg]
[Obrazek: sisxpluserbar.png]
[Obrazek: qlimaxfanpi4.png]
[Obrazek: sensationblackzr3.png]
20-02-2009 18:53
Szukaj postów Cytuj
Offline
grzesiek1945
Stopień: 450
*

Liczba postów: 483

Dołączył: 28-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: NokLa Ń95 8BiT

Soft: 31.0.015 h@cKeD
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 9
Post: #26
 
Proces jest jednorazowy czyli po następnym restarcie fona już nie będę miał więcej ramu i będę musiał program znowu instalować i usuwać żeby mieć 5mb ramu??

As I Lay Dying - Through Struggle
[Obrazek: dfgvn4.gif]
[Obrazek: 2qsbj0y.gif]
[Obrazek: hx6fbb.png]
20-02-2009 19:16
Szukaj postów Cytuj
Offline
leo20
Banned

Liczba postów: 3,414

Dołączył: 20-05-2008




Telefon: Sony Xperia L

Soft: 4.4.4 cm11

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 265
Post: #27
 
andoryu- napisał(a):U mnie niby działa ale przed instalacją RAM:15,2MB i C:28,6MB, a po instalacji RAM:15,3MB i C:33,2MB. Ewidentnie widać, że jednak poszło na ilość wolnego miejsca na dysku a nie na RAM :doubt: no ale przynajmniej trochę więcej upchnę na pamięć telefonu Tongue
No to jest tak jak u mnie nie wiem może w n73 zwalnia tylko pamięć telefonu a nie ram?
20-02-2009 19:20
Szukaj postów Cytuj
Offline
Angin
Stopień: 1
*

Liczba postów: 21

Dołączył: 11-02-2009

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #28
 
Dzięki, potwierdzam - na N73 działa
jakieś niecałe pół mega free, super
20-02-2009 19:25
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
adek13016
Stopień: 450
*

Liczba postów: 470

Dołączył: 03-09-2008

Reputacja: 0


Telefon: nokia n95 8gb

Znajomość symbiana: 9
Podziękował: 2

Otrzymał podziękowań: 28
Post: #29
 
mam nadzaieje że będzie działało :]

TO JA Smile
20-02-2009 20:02
Szukaj postów Cytuj
Offline
damian3105
Stopień: 100
*

Liczba postów: 139

Dołączył: 12-09-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #30
 
na n73 z najnowszym softem dodało mi 4,2 MB więcej ramu!
Aplikacja dziala prawidłowo polecam!
20-02-2009 20:04
WWW Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS