Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybko rozładowująca sie nowa bateria
Offline
feleksc
Stopień: 1
*

Liczba postów: 7

Dołączył: 26-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
Szybko rozładowująca sie nowa bateria
witam wszystkich
mam pewien problem z komunkatorem 9500 :
załaczajac zewnetrzny malutki wyswietlacz a tym samym uruchamiajac GSM
rozładowuje mi baterie w pół godziny (jedna rozmowa!!!)
bawiac sie wewnetrznym komunikatorkiem nie dzieje sie nic
reasumując:
kiedy pada mi bateria na module gsm moge z powrotem właczyc wewnetrzny
komunikatorek i jeszcze np. przez pare godzin słuchac muzy lub wyswietlac zdjecia,co jest grane?
24-01-2009 21:48
Szukaj postów Cytuj
Offline
PPKSS4_
Stopień: 450
*

Liczba postów: 497

Dołączył: 17-08-2008

Reputacja: 0


Telefon: N97

Soft: 12.0.024

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #2
 
byc moze nadszedl czas kupic nowa baterie. przy poloaczeniu z siecia jest zuzywany wiekszy zasob energii jak przy sluchaniu muzyki. przylkadem jest pisanie sms-ow ... mozesz pisac dosyc dlugo przy slabej baterii a przy polaczeniu koma sie wylacza po krotkim czasie. na moje nalezy juz baterie wymienic.. ewentualnie sprobuj ja sformatowac, jest to zalecane co jakis czas...

[Obrazek: spamwv0.gif]
24-01-2009 21:52
Szukaj postów Cytuj
Offline
feleksc
Stopień: 1
*

Liczba postów: 7

Dołączył: 26-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
 
ech własnie ze to nowa bateria własnie zformatowana ,poprzednia spokojnie działała cała dobe i nagle zaczeła zdychac,czy to moze nie jest cos ze stykami?
moze jakies zwarcie?albo gdzies sie łaczy?wifi itp.moze ustawienia fabryczne cos dadza
24-01-2009 21:58
Szukaj postów Cytuj
Offline
PPKSS4_
Stopień: 450
*

Liczba postów: 497

Dołączył: 17-08-2008

Reputacja: 0


Telefon: N97

Soft: 12.0.024

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #4
 
jest to oryginalna bateria czy jakas podrobka ? jak podrobka to sie wcale nie dziw, ze tak trzyma. ja kiedys kupilem baterie (nowa) 3200mA i trzymala krocej jak seryjna w telefonie....

[Obrazek: spamwv0.gif]
24-01-2009 22:05
Szukaj postów Cytuj
Offline
feleksc
Stopień: 1
*

Liczba postów: 7

Dołączył: 26-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
 
kupiłem foofa 1000mah
ale to juz trzecia bateria a jedna to oryginał i to samo
24-01-2009 22:07
Szukaj postów Cytuj
Offline
PPKSS4_
Stopień: 450
*

Liczba postów: 497

Dołączył: 17-08-2008

Reputacja: 0


Telefon: N97

Soft: 12.0.024

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 5
Post: #6
 
w takim razie nie wiem w czym problem. :dribble: nie jestem w stanie pomoc, w tej chwili nic innego do glowy mi nie przychodzi :confused:

[Obrazek: spamwv0.gif]
24-01-2009 22:35
Szukaj postów Cytuj
zelmer23
Unregistered

 
Post: #7
 
Ja też kupiłem baterię zamiennik na allegro za 10 zł. Ma aż 4400mAh pojemności, a trzyma tyle samo co oryginalna 890mAh. Moim zdaniem nie opłaca się inwestować w tanie zamienniki o niby dużych pojemnościach. Twój komunikator to dosyć stara maszynka, wieć ma prawo do małych awarii, a jak kupujesz baterię, to lepiej kupuj oryginalną. Bardziej się opłaca w twoim przypadku.

Pozdro!!! 8)
26-01-2009 12:33
Cytuj
Offline
feleksc
Stopień: 1
*

Liczba postów: 7

Dołączył: 26-10-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #8
 
co sie okazało:
uszkodzenie gniazda sim,
serwis do 50 pln
20-02-2009 11:03
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS