Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[N82] WiFi wyświetla komunikat z błędem bramy
Offline
lukaszx
Stopień: 1
*

Liczba postów: 5

Dołączył: 30-12-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
[N82] WiFi wyświetla komunikat z błędem bramy
Witam. Mam problem otóż niedawno kupiłem nową n82. Wszystko pięknie ładnie ale gdy próbuje połączyć się przez WiFi pisze nie pamiętam dokładnie coś tam "Brama nieodnaleziona" lub "błąd bramy" coś w tym stylu. Byłem dzisiaj w salonie noki i powiedzieli mi że może to być wina Simlock`a, ponieważ w telefonie są profile Plus GSM a telefon jest bez simlocka. Gościu w salonie powiedział że mogła tam padnąć podczas zdejmowania simlocka jakaś kostka :suchy: Może wy coś poradzicie :/ miał ktoś taki problem :zdziwko: Nie chodzi mi tutaj o router tylko o zwykłe sieci na mieście

pozdrawiam
05-01-2009 21:00
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
albin
Stopień: 1
*

Liczba postów: 25

Dołączył: 16-11-2008

Reputacja: 0


Telefon: N82

Soft: 31.0.016
Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 4
Post: #2
 
w mojej N82 jest podobnie, zwłaszcza 'na mieście'. Czasem mam problemy z połączeniem z moją siecią. Dodam, że telefon z oryginalnym slock. Sprawdz czy aby na pewno próbujesz połączyć się z sieciami nie wymagającymi uwierzytelnienia.
05-01-2009 22:12
Szukaj postów Cytuj
Offline
lukaszx
Stopień: 1
*

Liczba postów: 5

Dołączył: 30-12-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
 
Moja n82 jest ze ściągniętym simlockiem a z sieciami się łącze dostępnymi znaczy otwartymi :mmm:
05-01-2009 22:32
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #4
 
To, że sieć jest zabezpieczona hasłem nie oznacza, że się do niej podłączyć.
1. Może być ustawione filtrowanie MAC adresów.
2. Może być za słaby zasięg sieci.

Don't waste your time, or time will waste you...
05-01-2009 23:05
Szukaj postów Cytuj
Offline
lukaszx
Stopień: 1
*

Liczba postów: 5

Dołączył: 30-12-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
 
Tomeq mógł byś opisać dokładniej jak to ustawić ?? :brick:
06-01-2009 13:38
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #6
 
Jeżeli jest ustawione filtrowanie MAC adresów to nic nie poradzisz...

Jeżeli o zasięg to możesz wyłączyć oszczędność energii WLANU (do hotspotu jak dla mnie niezbędne):

Menu>>>Narzędzia>>>Ustawienia>>>Połęczenie>>>WLAN>>>Opcje>>>Ustawienia zaawansowane>>>Tak>>>Oszczędzanie energii - Wyłączone.

Don't waste your time, or time will waste you...
06-01-2009 14:05
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS