Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Działający Tom Tom z wbudowanym nadajnikiem GPS.
Offline
Quoludek
Stopień: 500
*

Liczba postów: 691

Dołączył: 11-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #1
Działający Tom Tom z wbudowanym nadajnikiem GPS.
Jest to wersja wspólpracujaca z wbudowanym przekaznikiem GPS w telefonach.


Instrukcja instalacji:
1. Instalujemy i wlacz 1.BT.sisx (aplikacja dodaje nowe urzadzenie GPS)
Po zainstalowaniu i wlaczeniu mozna aplikacje usunac nie bedzie nam juz potrzebna

2. Instalujemy 2.GPS.jar
Tylko dzieki tej aplikacji TomTom wykryje nasz przekaznik ,wiec musi byc ona caly czas wlaczona

3. Instalujemy 3.Tom Tom.sisx

4. Kopiujemy w calosci folder TomTom na karte pamieci

5. Wlacz aplikacje TomTom, wybierz Tak gdy zapyta o wlaczenie bluetooth, idz do Menu/Zmien ustawienia/Pokaz stan GPS/Konfiguruj/Inny odbiornik GPS i wybierz BiNPDA GPS
Niestety punkt 5 nalezy powtarzac po kazdym uruchomieniu TomTom-a :confused:

Niestety nie testowane.

Paczka:
[hide]http://www.4shared.com/file/97427384/3a667e57/TomTom_N95_WITH_INTER_gps.html[/hide]
15-06-2008 16:18
WWW Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: dropsik
Offline
eMike
Stopień: 50
*

Liczba postów: 84

Dołączył: 10-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 1
Post: #2
 
będzie działać na N73 ??
15-06-2008 17:21
Szukaj postów Cytuj
Offline
Quoludek
Stopień: 500
*

Liczba postów: 691

Dołączył: 11-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #3
 
nie,bo n73 nie posiada wbudowanego modulu GPS. Polecam garmina
15-06-2008 19:13
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #4
 
Lub.. Normalną wersję Tom Toma. Wszystko jest na forum.

Don't waste your time, or time will waste you...
15-06-2008 20:36
Szukaj postów Cytuj
Offline
an.sy
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 15-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
 
Prztestowałem działa na N95
17-06-2008 14:50
Szukaj postów Cytuj
Offline
hess24
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 10-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #6
 
Działa na 6110 Navigator
18-06-2008 16:32
Szukaj postów Cytuj
Offline
Cichy9
Stopień: 1
*

Liczba postów: 14

Dołączył: 16-06-2008

Reputacja: 0


Telefon: NOKIA 6120 CLS
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #7
6120?
A odpali może na 6120?
19-06-2008 14:56
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
lasek
Stopień: 1
*

Liczba postów: 2

Dołączył: 22-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #8
 
witam mam problem z nokia n95 8bg chodzi o gps telefon łapie 5 satelit ale sa puste podłuzne prostakaciki z tego co wiem jezeli gps złapie sygnał to prostokaciki sa niebieskie miałktos taki przypadek
22-06-2008 23:41
Szukaj postów Cytuj
Offline
Tomeq
Stopień: 1000
*

Liczba postów: 1,038

Dołączył: 04-05-2008

Reputacja: 0


Telefon: Nokia 5800xm

Soft: V 50.0.005

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 3
Post: #9
 
@Cichy9 na 6120 instaluj normalną wersję Tom Toma lub garmina (przecież nie masz wbudowanego nadajnika GPS). Oczywiście żeby wszystko działało musisz też kupić moduł zewnętrzny Wink

Lasek, w Garminie paski zapełniają się na zielono a na Tom Tomie z tego co wiem są poprostu białe prostokąciki Wink

Don't waste your time, or time will waste you...
23-06-2008 07:20
Szukaj postów Cytuj
Offline
wastek
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 22-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #10
 
witam, wiecie moze czy nokia n80 posiada wbudowany modul GPS?
23-06-2008 12:56
Szukaj postów Cytuj
Offline
Prozak
Banned

Liczba postów: 662

Dołączył: 24-03-2008




Telefon: Iphone 4 32GB

Soft: 4.3.3

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 1

Otrzymał podziękowań: 56
Post: #11
 
Nie nie posiada, trzeba dokupić moduł. Około 100pln, ale działa zdecydowanie lepiej niż te z wbudowanym modułem.
23-06-2008 15:13
WWW Szukaj postów Cytuj
Offline
Raflyk
Stopień: 1
*

Liczba postów: 9

Dołączył: 19-06-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #12
 
Potwierdzam działa na N95. Dziękuje Smile
26-06-2008 22:33
Szukaj postów Cytuj
Offline
mrowkarz24
Stopień: 800
*

Liczba postów: 860

Dołączył: 29-07-2008

Reputacja: 0


Telefon: SE XPERIA X10

Soft: 2.1

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 36
Post: #13
 
witam mam nokie n95-1zainstalowalem tak jak w opisie lecz jak dalem wl to pojawil mi sie napis tomtom i kreci sie na dole kula ziemska i nic niemam ??niewiem czy dobze zrobilem bo mialem skopiowac wolder czyl caly folder jar taki jak sciagnelem bez roapakowania??
30-07-2008 17:51
Szukaj postów Cytuj
Offline
kriss12
Stopień: 500
*

Liczba postów: 662

Dołączył: 17-05-2008

Reputacja: 0


Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 19
Post: #14
 
Najpierw zainstaluj poprawnie tomtoma

# przegraj folder tomtom do głównego katalogu na kartę pamięci
# przegrywamy folder z mapą do głównego katalogu karty pamięci
# na samym końcu instalujemy plik sis za pomocą Nokia PC Suite, w przypadku wystąpienia problemu z ważnością certyfikatu wystarczy cofnąć datę w telefonie na wybraną z okresu 27/09/2006 do 27/09/2007

Telefon: Nexus
Sieć: Era
ROM: KiNgxKxNexus Desire2Nexus
SPL: HBOOT-0.33.0012
Radio: 4.02.02.14
Recovery: RAv1.5.3
LENOVO Y530

-----------------------------------------
[Obrazek: n1_logo.png]
-----------------------------------------
Nie prowadzę Supportu przez GG, Mail, PW
30-07-2008 21:15
Szukaj postów Cytuj
Offline
lukaszkali
Stopień: 1
*

Liczba postów: 3

Dołączył: 05-08-2008

Reputacja: 0

Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #15
Re: Działający Tom Tom z wbudowanym nadajnikiem GPS.
Dajcie mi jakiegos linka na mapke uk rapidshare niechce mi sie pobrac
07-08-2008 04:55
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS