Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
Offline
AdrianZMC
Stopień: 1
*

Liczba postów: 18

Dołączył: 09-01-2011

Reputacja: 0


Telefon: Galaxy Pocket

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
Witam . Niedawno przedłużyłem umowę w plusie i wziąłem telefon Samsung Galaxy Pocket . Przy abonamencie 29 zl
dostałem darmowy pakiet internetu 100 mb na miesiąc. Mój problem polega na tym , że nie wiem jak kożystać z tego pakietu . Pakiet jest włączony ale nie wiem jak z niego kożystać . Trzeba tylko w np. Operze sprawdzać ilośc przesłanych danych czy trzeba robić co innego ?
Bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
15-07-2012 12:28
Szukaj postów
Offline
Sniper
Stopień: 500
*

Liczba postów: 538

Dołączył: 23-08-2008

Reputacja: 0


Telefon: LG 4x HD P880

Soft: 4.0.3 (V10H)

Znajomość symbiana: 10
Podziękował: 10

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #2
Odp: Problem z pakietem danych
Jeżeli pakiet masz włączony, to pozostaje jedynie sprawdzić w telefonie czy masz włączoną opcję używania danych pakietowych jest gdzieś w ustawieniach. I gotowe.

[Obrazek: BKM0c.gif]
Siemens S40 -> Nokia 3310 -> SE T230 -> Nokia 3510i -> Motorola T720 -> Siemens SL45i -> Nokia 6310i -> Sony Ericsson T610 -> Siemens C75 -> Sony Ericsson K500 -> Sony Ericsson K700i -> Nokia N95-2 -> Nokia N97 -> Nokia C7 -> Samsung GT-S5830i -> SE Xperia Arc S -> LG 4X HD P880
[Obrazek: BKM0c.gif]
15-07-2012 12:34
Szukaj postów
Offline
leo20
Banned

Liczba postów: 3,414

Dołączył: 20-05-2008




Telefon: Sony Xperia L

Soft: 4.4.4 cm11

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 265
Post: #3
Odp: Problem z pakietem danych
_temat_
15-07-2012 12:38
Szukaj postów
Offline
AdrianZMC
Stopień: 1
*

Liczba postów: 18

Dołączył: 09-01-2011

Reputacja: 0


Telefon: Galaxy Pocket

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #4
Odp: Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
W ustawieniach sieci telefonii komórkowej są takie opcje :
-Transmisja danych po sieci ( Włącz sieć danych)
-Roaming danych (Podczas roamingu połącz z usługami danych)
-Nazwy punktów dostępu

Wcale nie mogę do tego dojść . Może poprostu muszę pilnować transferu na operze ?

Nazwa tematu jest już prawidłowa ?
15-07-2012 15:30
Szukaj postów
Offline
leo20
Banned

Liczba postów: 3,414

Dołączył: 20-05-2008




Telefon: Sony Xperia L

Soft: 4.4.4 cm11

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 265
Post: #5
Odp: Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
Zaznaczasz włącz przesył danych i gotowe, teraz będzie ci pobierało transfer z pakietu.
BTW. Teraz nazwa tematu jest prawidłowa.
15-07-2012 18:11
Szukaj postów
Offline
AdrianZMC
Stopień: 1
*

Liczba postów: 18

Dołączył: 09-01-2011

Reputacja: 0


Telefon: Galaxy Pocket

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #6
Odp: Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
Czyli to pierwsze tak ?
Mam jeszcze pytanie . Czy teraz po włączeniu pakietu muszę pilnować się czy poprostu nie bede mogl korzystac po zuzyciu transferu ?

[ Post napisany za pomocą urządzenia mobilnego ] [Obrazek: mobile.png]
15-07-2012 18:44
Szukaj postów
Offline
leo20
Banned

Liczba postów: 3,414

Dołączył: 20-05-2008




Telefon: Sony Xperia L

Soft: 4.4.4 cm11

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 265
Post: #7
Odp: Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
Musisz pilnować bo jak i się pakiet skończy to będzie naliczało transfer na rachunek.
16-07-2012 17:44
Szukaj postów
Offline
Sniper
Stopień: 500
*

Liczba postów: 538

Dołączył: 23-08-2008

Reputacja: 0


Telefon: LG 4x HD P880

Soft: 4.0.3 (V10H)

Znajomość symbiana: 10
Podziękował: 10

Otrzymał podziękowań: 23
Post: #8
Odp: Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
Chyba, że masz usługę w Plusie "Pakiet Internet Non-stop" za 7zł, 9zł lub 15zł. Wtedy po przekroczeniu limitu spada jedynie prędkość transferu.

[Obrazek: BKM0c.gif]
Siemens S40 -> Nokia 3310 -> SE T230 -> Nokia 3510i -> Motorola T720 -> Siemens SL45i -> Nokia 6310i -> Sony Ericsson T610 -> Siemens C75 -> Sony Ericsson K500 -> Sony Ericsson K700i -> Nokia N95-2 -> Nokia N97 -> Nokia C7 -> Samsung GT-S5830i -> SE Xperia Arc S -> LG 4X HD P880
[Obrazek: BKM0c.gif]
16-07-2012 19:28
Szukaj postów
Offline
AdrianZMC
Stopień: 1
*

Liczba postów: 18

Dołączył: 09-01-2011

Reputacja: 0


Telefon: Galaxy Pocket

Znajomość symbiana: 1
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #9
Odp: Jak włączyć pakiet danych ? Galaxy Pocket
Rozumiem . Pakiet mam zwykły 100 mb za 7 zl w abonamencie 29 zl. Mysle ze juz wszystko wiem . Dzięki za pomoc Wink
17-07-2012 16:00
Szukaj postów


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS