Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
Offline
modessef1
Stopień: 1
*

Liczba postów: 10

Dołączył: 18-07-2011

Reputacja: 0


Telefon: c6 00

Soft: symbian s60 v.5

Znajomość symbiana: 2
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
[C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
Witam,
Jutro oddaję telefon do serwisu i chciałbym się upewnić, że wszystkie ustawienia mam jak w oryginale.

Dlaczego oddaję tel do serwisu pisałem w temacie:
co-ciagle-laczy-sie-z-internetem-t21937-15.html

Chodzi mi dokładnie o podanie tego co jest zawarte w lokalizacji:
Ustawienia/Łączność/Sieci docelowe/Internet

Na pewno był tam punk dostępu nazwany INTERNET, którego ustawienia już mi podano:
Pobierz:

Kod:
APN: INTERNET
    Nazwa użytkownika: brak
    Hasło: brak "
(przy okazji prośba o sprawdzenie ich przez osoby, które niedawno zakupiły ten telefon z PLAY i sprawdzenie czy w tym punkcie dostępu nie należy wpisać czegoś więcej)

Wydaje mi się, że w tej lokalizacji był jeszcze jeden punkt dostępu. Dlatego jeśli są osoby mające niedawno zakupiony ten telefon z sieci PLAY to proszę o sprawdzenie.
26-07-2011 19:09
Szukaj postów Cytuj
Offline
krzysiek50
Super Moderator
*

Liczba postów: 1,287

Dołączył: 20-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: C905

Soft: R1FA035

Znajomość symbiana: 6
Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 180
Post: #2
Re: [C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
Możesz skonfigurować ustawienia u operatora przez internet i będzie tak jak w salonie. Wydaje mi się, że takich rzeczy nie będa sprawdzać. Głównie chodzi o ingerencję w soft

Naciśnij >>> [Obrazek: postbit_thx.gif]
[Obrazek: stunter50.gif]
26-07-2011 19:33
Szukaj postów Cytuj
Offline
modessef1
Stopień: 1
*

Liczba postów: 10

Dołączył: 18-07-2011

Reputacja: 0


Telefon: c6 00

Soft: symbian s60 v.5

Znajomość symbiana: 2
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
Re: [C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
Tak wiem, ale tam jest dostępna tylko konfiguracja E-mail, MMS, WAP, Video.

Muszę to ustawić bo wcześniej je skasowałem, a właśnie one są kluczowe dla mnie
26-07-2011 19:38
Szukaj postów Cytuj
Offline
krzysiek50
Super Moderator
*

Liczba postów: 1,287

Dołączył: 20-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: C905

Soft: R1FA035

Znajomość symbiana: 6
Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 180
Post: #4
Re: [C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
Te ustawienia możesz sobie odpuścic. Nie mają podstaw, zeby sie czepiac o usuniecie ustawien z pozycji telefonu. Co innego gdybyś to zrobił poprzez ingerencję w pliki sytemowe

Naciśnij >>> [Obrazek: postbit_thx.gif]
[Obrazek: stunter50.gif]
26-07-2011 19:41
Szukaj postów Cytuj
Offline
modessef1
Stopień: 1
*

Liczba postów: 10

Dołączył: 18-07-2011

Reputacja: 0


Telefon: c6 00

Soft: symbian s60 v.5

Znajomość symbiana: 2
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
Re: [C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
no niby tak, ale wiesz chcę by oni potwierdzili, że telefon samoczynnie łączył się z netem bez wgrania dodatkowych aplikacji. Czyli, że w salonie dali mi już telefon z takimi ustawieniami. Gra toczy się o 500zł więc wolałbym nie dawać im jakichkolwiek argumentów. Może przesadzam, ale 500zł piechotą nie chodziSmile
26-07-2011 19:47
Szukaj postów Cytuj
Offline
krzysiek50
Super Moderator
*

Liczba postów: 1,287

Dołączył: 20-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: C905

Soft: R1FA035

Znajomość symbiana: 6
Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 180
Post: #6
Re: [C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
modessef1 napisał(a):
Kod:
APN: INTERNET
    Nazwa użytkownika: brak
    Hasło: brak "

To się zgadza bo sprawdzałem teraz moje ustawienia, a one są takie same niezależnie od telefonu

Naciśnij >>> [Obrazek: postbit_thx.gif]
[Obrazek: stunter50.gif]
26-07-2011 19:58
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: modessef1
Offline
modessef1
Stopień: 1
*

Liczba postów: 10

Dołączył: 18-07-2011

Reputacja: 0


Telefon: c6 00

Soft: symbian s60 v.5

Znajomość symbiana: 2
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #7
Re: [C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
ok, dzięki.
1)Czy ten punkt dostępu nie ma czegoś więcej wpisanego? Np. docelowa strona? Np. w WAP mam wpisane wap.playmoblie.pl czy coś takiego.
2)Czy w tej lokalizacji masz jakiś inny punkt dostępu?
26-07-2011 20:05
Szukaj postów Cytuj
Offline
krzysiek50
Super Moderator
*

Liczba postów: 1,287

Dołączył: 20-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: C905

Soft: R1FA035

Znajomość symbiana: 6
Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 180
Post: #8
Re: [C6 00] z Play. Prośba o podanie ustawień
1. Nie, tylko to co podałeś
2. Ja w C902 mam jeszcze WAP, MMS, SEMC GPRS

Naciśnij >>> [Obrazek: postbit_thx.gif]
[Obrazek: stunter50.gif]
26-07-2011 20:21
Szukaj postów Cytuj
Otrzymane podziękowania: modessef1


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS