Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Satio ram - problem / ciekawostka.
Offline
p69d
Stopień: 50
*

Liczba postów: 97

Dołączył: 07-06-2010

Reputacja: 0


Telefon: SE Satio

Soft: S60v5
Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #1
Satio ram - problem / ciekawostka.
Witam.

Hmm mam pewien problem z moim Satio i jego ramem. Jako menadżera urządzeń używam JbTaskMan i na nim właśnie sprawdzam ilość wolnego ramu. Zauważyłem, że jak wyłączę włączę telefon i sprawdzę ram to mam 189mb wolnego. Jak wejdę w kontakty i w wiadomości (a te aplikacje mam ustawione tak, że jak wyjdę to JbTaskMan ma je wyłączać - chociaż jak były normalnie ustawione to było tak samo jak opisuje) i wyjdę z kontaktów i wiadomości to ram mi spada poniżej 140mb tak około 139mb i się utrzymuję na takim poziomie. Jest to dla mnie dziwne bo jak wyłączę telefon i włączę to mam 189mb ramu wolnego i jeśli nic nie będę robił tylko telefon będzie sobie leżał to ram będzie się utrzymywał na poziomie 189mb ... Czemu tak się dzieje?
02-11-2010 17:53
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #2
Re: Satio ram - problem / ciekawostka.
Ojej i tak masz BARDZO dużo ram czy to ok 40mb to tak dużo ? Może się tak dziać że telefon zapamiętuje skrypt aplikacji w pamięci ram a gdy otwierasz ją drugi raz to szybciej się włącza

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
02-11-2010 18:48
Szukaj postów Cytuj
Offline
p69d
Stopień: 50
*

Liczba postów: 97

Dołączył: 07-06-2010

Reputacja: 0


Telefon: SE Satio

Soft: S60v5
Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
Re: Satio ram - problem / ciekawostka.
Jackson napisał(a):Ojej i tak masz BARDZO dużo ram czy to ok 40mb to tak dużo ? Może się tak dziać że telefon zapamiętuje skrypt aplikacji w pamięci ram a gdy otwierasz ją drugi raz to szybciej się włącza

hmm dla mnie 40mb to dużo. hmm czy szybciej wątpię. gdyby 40mb było dla mnie mało istotne to darowałbym sobie zakładanie tematu Big Grin hmm jednak jest dla mnie to istotne i dlatego założyłem temat więc powiedz mi czemu tak jest i czy można to zmienić - bądź jakoś odblokować więcej ramu?
02-11-2010 22:20
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #4
Re: Satio ram - problem / ciekawostka.
Odblokować ram? Chyba trochę zwolnić. Najpraktycznejsze jest zamykanie niepotrzebnych ukrytych procesów ale to już gdzieś kiedyś Ci na forum pisałem.

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
03-11-2010 00:14
Szukaj postów Cytuj
Offline
p69d
Stopień: 50
*

Liczba postów: 97

Dołączył: 07-06-2010

Reputacja: 0


Telefon: SE Satio

Soft: S60v5
Podziękował: 4

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
Re: Satio ram - problem / ciekawostka.
Jackson napisał(a):Odblokować ram? Chyba trochę zwolnić. Najpraktycznejsze jest zamykanie niepotrzebnych ukrytych procesów ale to już gdzieś kiedyś Ci na forum pisałem.

tak i właśnie te procesy, które zamknąłem przy Twojej pomocy to kontakty i wiadomości ... dokładnie chodzi mi o zwolnienie ramu Big Grin ... źle się wyraziłem wyżej.
03-11-2010 09:03
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS