Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plan lekcji by kosmita1993
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #1
Plan lekcji by kosmita1993
[Obrazek: screenshot0016n.png][Obrazek: screenshot0015.png][Obrazek: screenshot0008d.png][Obrazek: screenshot0009u.png][Obrazek: screenshot0010n.png][Obrazek: screenshot0018.png][Obrazek: screenshot0017.png]

Cytat:Aplikacja mojego autorstwa, która wyświetla podział godzin na ekranie telefonu. Jest on podzielony na pięć dni, w każdym po max. 15 godzin lekcyjnych. W ustawieniach aplikacji możemy wpisać nazwy zajęć, oraz godziny o których rozpoczynają się poszczególne lekcje. Dodatkowo posiada opcję wyświetlania informacji o bieżących lekcjach na pulpicie.

Cytat:Wszystkie pliki konfiguracyjne są przechowywane w katalogu:
C:/System/Apps/PlanLekcji.

Uwaga! Aplikacja nie obsługuje polskich znaków w nazwach lekcji.


Lista zmian:
- zmieniono katalog dla plików ustawień - teraz wszystkie pliki są przechowywane w: C:/System/Apps/PlanLekcji;
- poprawiono działanie na telefonach gdzie proces trybu gotowości nazywa się inaczej niż "Tryb gotowości":
"Tryb gotow." (N-Series), "Ekran główny" (E-Series), "Ekran gł." (E-Series),, "Ekr. główny" (podobno s60v5), oraz "Pulpit" (kilka innych telefonów);
- możliwość zmiany czasu jednej lekcji (domyślnie 45 minut), numeru od którego aplikacja ma zacząć numerować lekcje (domyślnie numeracja od numeru 1.), możliwość automatycznego pokazywania okienka
informacyjnego po uruchomieniu aplikacji;
- drobne poprawki w wyświetlanych tekstach;
- po czasie zakończenia ostatniej lekcji (ostatniej wpisanej ustawieniach godzin) aplikacja pokazuje pierwszą lekcję następnego dnia;
- nowa ikonka aplikacji;
- poprawa okna ustawień godzin (teraz normalnie wczytuje czasy lekcji);
- zmiany w sposobie odświeżania okienka na pulpicie (wróciłem do sposobu odświeżania z wersji 1.2.5 ponieważ ten sposób okazał się najstabilniejszy).

Wymagania: Python 1.4.5 (i prawdopodobnie jakiś modulepack). Aplikację należy instalować tam gdzie mamy zainstalowanego Pythona i moduły.

Wersja 2.0.0

Cytat:Wersja 2.0.0 została napisana od nowa. Teraz:
- aplikacja zajmuje do 4MB RAMu (wcześniej było około 6MB);
- zostały połączone wersje PON-PT z SOB-NIE (wersja dla zaocznych) - obecnie możemy sobie sami wybrać dni w które mamy lekcje;
- zmiany w kodzie pozwoliły dodać kilka nowych opcji, m. in. wyświetlanie tylko rzeczywistych lekcji, a nie wszystkich piętnastu;
- ta wersja posiada wszystkie opcje z wersji 1.4.2 za wyjątkiem możliwości wybrania numeru pierwszej lekcji (lekcje są numerowane od 1. do 15.).

[hide]http://www.4shared.com/file/Sn3jDcwH/Pla...igned.html[/hide]

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
30-10-2010 20:17
Szukaj postów Cytuj
Offline
desin
Stopień: 1
*

Liczba postów: 3

Dołączył: 20-02-2010

Reputacja: 0


Telefon: nokia n73

Soft: s60v3
Podziękował: 3

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #2
Re: Plan lekcji by kosmita1993
Gdy wprowadzę sobie tam jakieś zmiany w ytm programie np wpisze sobie lekcje to jak go wyłącze i chce znowu włączyć to się nie uruchomi. Ktoś wie jaka to jest przyczyna mam nokie n73 i złamany system
31-10-2010 13:36
Szukaj postów Cytuj
Offline
kosmita1993
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 21-05-2010

Reputacja: 0


Telefon: N95-1 Hacked

Soft: 35.0.002
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #3
Re: Plan lekcji by kosmita1993
desin, dzieje się tak gdy w nazwach lekcji wpiszemy choćby jeden polski znak. Musisz usunąć pliki ustawień z folderu C:/System/Apps/PlanLekcji2 (w starczych wersjach C:/System/Apps/PlanLekcji).

PS: Jakby się ktoś pytał to jest już wersja 2.1.0 w której wyeliminowałem ten błąd, polskie znaki są poprawnie zapisywane. Big Grin
31-10-2010 15:00
Szukaj postów Cytuj
Offline
Jackson
Stopień: 2500
*

Liczba postów: 4,046

Dołączył: 07-02-2010

Reputacja: 1


Telefon: n73 & n82

Soft: v4.0 & v35

Znajomość symbiana: 0
Podziękował: 5

Otrzymał podziękowań: 1095
Post: #4
Re: Plan lekcji by kosmita1993
Zmiany w stosunku do wersji 2.0.0:
- dodano obsługę polskich znaków
- dodano opcję autostartu aplikacji;
- okienko informacyjne pokazuje się tylko w dni w które mamy lekcje, od wybranej godziny (Opcje -> Edytuj -> Inne ust. -> Pokaż info od godziny) do zakończenia ostatniej lekcji;
- drobne poprawki.

Wszystkie pliki konfiguracyjne są przechowywane w plikach .txt w katalogu:
C:/System/Apps/PlanLekcji2

Gdy dodamy aplikację do autostartu to należy włączyć opcję:
Opcje -> Edytuj -> Inne ust. -> Autom. pokaż info na pulpicie -> TAK.

Wymagania: Python 1.4.5 (i prawdopodobnie jakiś modulepack). Aplikację należy instalować tam gdzie mamy zainstalowanego Pythona i moduły.

Wersja v2.1.0

[hide]http://www.4shared.com/file/ySwzGvjs/Pla...i_210.html[/hide]

Jeśli mój post pomógł Ci, lub skorzystałeś z mojego uploadu - kliknij na ikonę [Obrazek: podziekowania.png] w prawym dolnym rogu mojego posta.
[Obrazek: ptaki9wudw3db8.gif]
31-10-2010 16:07
Szukaj postów Cytuj
Offline
eminem69
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 01-12-2010

Reputacja: 0


Telefon: 5230

Soft: v20
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #5
Re: Plan lekcji by kosmita1993
siemka
sluchaj wgralem Twoją aplikację i mam kilka zastrzeżeń/propozycji
- nie można ustalić godzin oddzielnie dla każdego dnia
- nie można zmienić czasu zajęć nie lepiej dodać edycję? np 1,5h Smile łatwiej studentomTongue
więcej zastrzeżeń nie mam ale też na razie odinstalowałem program gdyż nie przyda mi się ale jak to zmienisz idelany program dla każdegoSmile
03-11-2011 20:32
Szukaj postów Cytuj
Offline
r3d1
Stopień: 1
*

Liczba postów: 1

Dołączył: 24-10-2011

Reputacja: 0


Telefon: Nokia E52

Znajomość symbiana: 5
Podziękował: 0

Otrzymał podziękowań: 0
Post: #6
Re: Plan lekcji by kosmita1993
@up
można zmienić czas zajęć opcje > edytuj > inne ustawienia > i podajesz czas 1 lekcji w minutach

ja mam natomiast problem, mianowicie nic nie pokazuje mi się na ekranie zrobilem
Opcje -> Edytuj -> Inne ust. -> Autom. pokaż info na pulpicie -> TAK.
i pokaz info na pulpicie i nie działa dalej
05-11-2011 19:49
Szukaj postów Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Regulamin | Polityka Prywatności | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS