Pierwsza rzecz to PSX.... przeczytałem coś takiego: (nie podaję strony żeby nie było reklamy)
Playstation One dalam ponsel Symbian 3rd
Instruksi :
Emulator ini baru dites dengan Nokia E63 (resolusi layar 320x240).
letakkan rom (rom playstation one berbentuk *.iso,*.bin,*.img) atau (*.eboot untuk rom PSP) di drive E:\data\PSymX\Roms\
Jika folder tidak ada setelah menginstall PsymbianX, kamu bisa membuatnya sendiri.
Kamu cuma bisa meletakkan 1 rom saja yang sudah diubah namanya (rename) menjadi psx.iso atau psx.bin atau psx.img, tergantung format aslinya. Biar saya jelaskan sedikit, kamu bisa memiliki banyak koleksi rom, tapi kamu cuma bisa memainkan 1 rom saja, rom yang lain tempatkan di folder lain, dan kalau ingin memainkannya tinggal pindahkan saja, cara ini tidak akan membuat bentrok...
Untuk memulai jenis game PSX di textbox PSymbianX berikut: " kernel32" ekstensi rom + (iso, bin, img, eboot).
Game :
pada ponsel QVGA:
Controls:
X = 8
/\ = 8
O = 6
[] = 4
Pada ponsel QWERTY:
Controls:
X = w
/\ = a
O = s
[] = d
Hardware Requirements:
CPU: 350MhZ
free RAM: 70MB
free Memory: 10MB untuk emulator dan rom nya
Resolusi layar: 320x240 (direkomendasi)
Tes perangkat:
Untuk tes digunakan Nokia E63, emulator berjalan lebih..
Game yang sudah di tes:
Tekken 2
Gran Toruismo 1 & 2
FF 7,8,9
Kulaworld
Ridge Racer
24h of Le Man's
Formula 1
Ace Combat
Star Wars the phantom menace
Rayman 1 & 2
Omega Boost
Metal Gear Solid 1 and VR Missons
Download => PsymbianX.rar (12.37 Kb)
Setiap dari game-game ini dijalankan pada kecepatan mengagumkan dan dapat dimainkan tanpa ada kesulitan.
Dan terima kasih kepada Summeli atas kerja kerasnya membuat emulator ini
co się w tłumaczeniu translatora tłumaczy:
Playstation One w Symbian 3-te
Instrukcji:
Ten emulator testowany tylko z Nokia E63 (320x240 rozdzielczości ekranu).
umieścić rom (playstation rom jednej formie *. iso, *. bin, *. img) lub (*. rom eboot na PSP) na dysku E: \ data \ PSymX \ ROM \
Jeśli folder nie istnieje po zainstalowaniu PsymbianX, można tworzyć własne.
Można zawiesić tylko jedno rom, które zostały zmodyfikowane nazwę (nazwy) w psx.iso lub psx.bin lub psx.img, w zależności od oryginalnego formatu. Pozwól mi wyjaśnić nieco, można mieć dużą kolekcję CD, ale można grać tylko jeden kurs rom, inne rom umieścić go w innym folderze, a jeśli chcesz przenieść tylko do grania na żywo, nie stworzy starcie ... ^ _ ^
Aby rozpocząć grę typu PSX w polu tekstowym PSymbianX następujący sposób: "kernel32" rozszerzenie rom + (iso, bin, img, eboot).
Gry:
QVGA na telefon komórkowy:
Kontroli:
X = 8
/ \ = 8
O = 6
[] = 4
Na telefon QWERTY:
Kontroli:
X = w
/ \ =
O = s
[] = D
Wymagania sprzętowe:
CPU: 350MHz
pamięci RAM: 70MB
Wolna pamięć: 10 MB za emulator i rom
Rozdzielczość: 320x240 (zalecane)
Test urządzenia:
Wykorzystywane do testowania Nokia e63, emulator działa więcej ..
Gra jest już w testach:
Tekken 2
Toruismo Gran 1 i 2
FF 7,8,9
Kulaworld
Ridge Racer
24h Le Man's
Formuła 1
Ace Combat
Star Wars The Phantom Menace
Rayman 1 i 2
Omega Boost
Metal Gear Solid 1 i VR Missons
Pobierz => PsymbianX.rar (12:37 Kb)
Każda z tych gier pracują niesamowite prędkości i mogą być odtwarzane bez żadnych problemów.
I dzięki Summeli za ich ciężką pracę co to emulator
Czytałem też o jakimś Style Tap czyli emulatorze Palm oS na którym to podobno uruchamiamy emulator psx (emulator w emulatorze...).... Czy któryś z tych spospobów jest sprawdzony, działą itd.? bo według tego pierwszego uruchomiłbym grand tourismo 1 & 2 a według tej drugiej informacji chociażby drivera 1....
A teraz druga sprawa czyli Driver 3 na GBA... Problemem jest to, że nie wyświetla nigdzie na mapie, gdzie mam jechać(chyba, że przypadkiem przejadę koło tego miejsca, to na tym małym radarze jest znaczek... Ale takie przypadki się rzadko zdarzają i nie da się grać... Otóż kiedyś (pierwszy raz) niechcący udało mi się go uruchomić (nie wiem co zrobiłem!) z błędem graficznym, ale za to ze znacznikami na dużej mapie oraz znacznikami na skrajach małej mapy...... czy ktoś ma na to sposób?
Mam nadzieję, że za bardzo nie namotałem, z góry dziękuję za odpowiedz....
Home