Dane, instrukcje obsługi. Problemy związane z obsługą.

E52 nie widzi karty sim

Postprzez pecker » 03 wrz 2010 12:00

Próbowałem znależć wątki na ten temat ale bez skutku. Proszę zatem o pomoc/rade.

Telefon: orange, e52, roczny, nie zlamany. Ostatnio nie dodawałem żadnych nowych aplikacji, komunikacja bluetooth odłączona, w ostatnich tygodniach brak połączeń z netem

Objawy: wyswietla sie komunikat verification sim card failed. Karta jest sprawna. Po wyjęciu baterii i przełożeniu karty, telefon działa normalnie, kilka, kilkanascie minut, nawet dłużej. Wykonuje polączenia, odbiera, wiadomości, zupełnie normalnie. Po czym przestaje czytać karte. Po wyłączenie Adv Comm Managera awaria zdarza się rzadziej.

Ciekawostka: po takim incydencie z odrzuceniem karty, telefon traci pamięć ostatnich połączen, np. nie widzi ostatnio wybranych numerów, albo ostatnio dzwoniących w menu log.

To chyba wszystko co zauważyłem. Mam wątpliwości, czy to sprawka hw. Gdyby ktoś miał podobne doświadczenia, proszę o konkretne rady. Dzięki.
Pecker
pecker

-

Kasa: 0.00
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Telefon: e52
Soft: s60v3

Re: E52 nie widzi karty sim

Postprzez leo20 » 03 wrz 2010 13:27

Czy z inna kartą sim też się tak dzieje, czy karta sim działa poprawnie w innych telefonach? Możesz zrobić hard format lub wgrać sobie nowszy soft
Nie pomagam na PW,GG, email , masz problem pisz na forum od tego jest
Precz ze SpamemUżytkowniku aby podziękować komuś na pomoc nie pisz postów typu "dzięki" tylko używaj specjalnego przycisku Obrazek.
Obrazek
leo20

-=ADMINISTRATOR=-
-=MODERATOR=-
-=V.I.P=-

Kasa: 48.11
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 250 razy
Telefon: SE G502
Soft: R1FB001
Znajomość symbian'a:

Postprzez malutki688 » 03 wrz 2010 14:57

Sproboj usunac wszystkie kontakty sim.
mialem podobnie na mojim telefonie gdy mi upadl, ale w tedy wogole nie czytal karty.
pomoglo restartowanie telefonu(chyba za piatym razem)
]Obrazek
malutki688

-

Kasa: 0.15
Podziękował : 50 razy
Otrzymał podziękowań: 90 razy
Telefon: N97 Black
Soft: 22.0.110 hax

Postprzez Mpower » 03 wrz 2010 20:32

ja praktycznie podobnie mialem problem z E51 po upadku tylko zrobilem tak ze rozebralem telefon i sprawdzilem czy sie wszystko styka, okzalo sie ze minimalnie nie laczylo tasmy z gniazdem moze i ty sprawdz
jeśli mój post ci pomógł to kliknij w prawy dolny róg Obrazek
to cię nic nie kosztuje ale mnie satysfakcjonuje :) pozdro
Mpower

-

Kasa: 0.00
Podziękował : 3 razy
Otrzymał podziękowań: 10 razy
Telefon: Nokia N95 hack
Soft: V 31.0.017

Dział Statystyki